Bijeenkomst “Samenwerken met bewonersinitiatieven”

oktober 14, 2019

Bijeenkomst “Samenwerken met bewonersinitiatieven”

Groene initiatieven van bewoners of ondernemers zijn aan de orde van de dag. Een positieve ontwikkeling! Maar hoe werk je als gemeente nu efficiënt samen met de bewoners? En hoe stimuleer je initiatieven wanneer ze juist uitblijven?

Investeer in een betere samenwerking met groene bewonersinitiatieven en kom langs op dinsdag 12 november! Tijdens deze interactieve middag haal je nieuwe kennis op over werken met bewonersinitiatieven, doe je mee met een serious game en reflecteer je op cases uit de praktijk. We hopen je te ontmoeten op 12 november.

Datum: dinsdag 12 november
Tijd:
13.00 – 17.30 uur
Locatie:
Fermerie, Muggeplein 9, 7311 NW Deventer
Wie: medewerkers gemeenten uit Overijssel
Aanmelden: via het aanmeldformulier

Programma
Rosalie van Dam
Rosalie van Dam van de WUR is gepromoveerd op onderzoek naar groene initiatieven in Nederland en is betrokken bij verschillende leernetwerken rondom bewonersinitiatieven. Zij gaat in op de kracht en meerwaarde van bewonersinitiatieven en hoe overheden ruimte kunnen geven aan groene initiatieven. Wat zijn leerervaringen en wat zijn Do’s en Don’ts in het omgaan met bewonersinitiatieven?

Ineke van Zanten
Ineke van Zanten van GreenWish heeft veel ervaring in het ondersteunen van bewonersinitiatieven en overheden die meer willen doen met maatschappelijke en duurzame initiatieven. Tijdens een serious game leren we al spelend van een praktijksituatie: bewoners willen een groen dak.

Kennis- en intervisiesessies
Kennis- en intervisiesessies waarin collega-ambtenaren een leervraag voorleggen aan de hand van drie cases. In groepjes werkt iedereen aan twee van de drie cases. Marlies Spreen van de gemeente Deventer brengt een leervraag in over de case “Landje van Niets”. Ellen ten Kate – Meulenbelt van de gemeente Zwartewaterland neemt ons mee in de case “Adoptie groenstroken”. We zijn nog op zoek naar een derde case.
Heb jij een case met een leervraag? Meld je aan bij Willem Seine, seine@natuurenmilieuoverijssel.nl

Download de uitnodiging met het volledige programma

Wil je meer weten?

Profiel Willem Seine

Willem Seine

Projectleider Natuur en Klimaatadaptatie