Andrea Kuiper-Vos nieuwe directeur Natuur en Milieu Overijssel

juni 27, 2023

Andrea Kuiper-Vos nieuwe directeur van Natuur en Milieu Overijssel

Andrea Kuiper-Vos (35) wordt de nieuwe directeur-bestuurder van Natuur en Milieu Overijssel. Ze start per 1 september en volgt hiermee Matthijs Nijboer op. De afgelopen tien jaar was ze werkzaam bij Vogelbescherming Nederland.

Samen laten zien dat het anders kan

Andrea: “Ik vind het belangrijk dat we niet alleen maar praten over hoe dingen anders kunnen, maar vooral ook samen te laten zien dat het anders kan”. Andrea hield zich de afgelopen jaren bij Vogelbescherming Nederland met de opgaven in het landelijk gebied. Ze is blij dat ze nu in haar eigen provincie Overijssel aan de slag kan met opgaven op het gebied van klimaat, een groene leefomgeving en circulaire economie. “Natuur en Milieu Overijssel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een sterke organisatie die voor veel verschillende partijen en personen een vertrouwde partner is om samen mee te werken. Ik heb er veel zin in om samen met alle medewerkers ervoor te zorgen dat Natuur en Milieu Overijssel impact blijft maken.”

Jong talent

De Raad van Toezicht is verheugd om na een gedegen selectieprocedure een opvolger voor Matthijs Nijboer te hebben gevonden: “Ondanks dat de organisatie nu bijna vijftig jaar bestaat, is de missie nog steeds erg actueel en hebben we behoefte aan een frisse blik op onze uitdagingen. Met Andrea halen we een jong talent binnen, die zowel de Raad van Toezicht als de afvaardiging van de medewerkers tijdens het sollicitatieproces heeft overtuigd met haar inhoudelijke kennis, haar energie en haar vermogen om te verbinden. We kijken met vertrouwen naar onze toekomst.”

Meer weten?

Profiel Anke Haaksma

Anke Haaksma

Projectmedewerker Communicatie