Adviseurs Eetbaar Groen stellen zich voor

maart 9, 2020

Adviseurs Eetbaar Groen stellen zich voor

Hoe kun je eetbaar groen een plek geven op het schoolplein en in het onderwijs? Onze twee adviseurs Eetbaar Groen kunnen een advies op maat geven aan scholen die bezig gaan of zijn met vergroenen. De adviseurs zijn aangesteld vanuit een samenwerking tussen het landelijke programma Jong Leren Eten en het provinciale programma Natuur voor Elkaar. Hieronder stellen ze zich aan je voor. Neem gerust contact met ze op voor meer informatie! 

Taco IJzerman
Sinds 1997 ben ik actief in de biologische groenteteelt als teler en als adviseur. Ik doe dit in het klein en in het groot, van educatief en recreatief in volks- en stadstuinen tot professioneel en productief in tuinbouwbedrijven en op landgoederen. Ik was in mijn eigen tuinderij een paar jaar schooltuinleraar binnen het concept boerderijschool en daarnaast actief op en rond de basisschool van mijn kinderen. Ik hoop de komende maanden op veel Overijsselse schoolpleinen eetbaar groen in te kunnen passen in de plannen voor vergroening. Leerzaam en inspirerend – zodat steeds meer kinderen bijvoorbeeld hun eigen theekruiden, kiwi’s en frambozen kunnen zien groeien en zelf proeven – én behapbaar wat betreft beheer, want alleen dan blijft het ook voor onderwijzers en ouders leuk. Let’s grow!

Meer informatie over Taco vind je ook op www.moestuincoach.nu.

Heleen Eshuis
Ik ben Heleen Eshuis en ik werk al ruim 10 jaar voor In het Wild.  Mijn ontwerp- en trainingsbureau voor avontuurlijke groene schoolpleinen, met als doel om kinderen in contact te brengen met de natuur. Daarnaast geef ik trainingen over natuureducatie. Ik geniet enorm als ik kinderen buiten zie ontdekken, spelen en beleven. De verwondering staat bij mij centraal. Als kinderen op jonge leeftijd met de natuur in contact komen, zullen zij op latere leeftijd ook meer zorg hebben voor de omgeving, de natuur. Mijn achtergrond is onderwijs. De natuur implementeren in de school en de pedagogische kant van buitenspelen vind ik een uitdaging!

Een prachtige aanvulling op een groen schoolplein is eetbaar groen. Ik ben erg blij dat er vanuit het programmateam Groene Schoolpleinen Overijssel aandacht voor is en dat wij scholen kunnen helpen om dit onderdeel te integreren in het plein. En het leuke is dat de afmeting van het plein niet uitmaakt. Wij komen graag langs en bekijken de mogelijkheden en geven advies over o.a. verticaal groen. Zo brengen we kinderen ook dichterbij de natuur, en hoe bijzonder is het dat het gewoon op het schoolplein groeit? De smaak van een zelf geplukte aardbei is verrukkelijk…..

Meer informatie over Heleen vind je ook op www.inhetwild.nl.

Contact
Wil je advies over eetbaar groen op je school? Taco en Heleen denken graag met je mee! Je kunt met onze adviseurs Eetbaar Groen in contact komen via onderstaande mailadressen:

Taco IJzerman: IJzerman@natuurenmilieuoverijssel.nl

Heleen Eshuis: Eshuis@natuurenmilieuoverijssel.nl

Blijf op de hoogte van NMO en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Meer informatie?

Profiel Anne-Floor Zuurbier

Anne-Floor Zuurbier

Projectleider Natuur & Gebiedsprocessen