764 leerlingen uit het Vechtdal op vaartocht in ‘Beleef je omgeving’

december 17, 2020

764 leerlingen uit het Vechtdal op vaartocht in ‘Beleef je omgeving’

In ‘Beleef je omgeving’ komen leerlingen van groep 5 t/m 8 van alles te weten over de Vecht en het Vechtdal. Ze leren over cultuur, historie, natuur, landbouw, landschap, recreatie en water in hun eigen omgeving. ‘Beleef je omgeving’ betrekt de leerlingen op een actieve manier bij hun directe leefomgeving. Dat doen ze in de klas met opdrachtkaarten en in het veld met een fietsspeurtocht (groep 5 en 6) of een vaartocht (groep 7 en 8).

In 2020 hebben 764 kinderen meegedaan aan Beleef je omgeving. Drie rederijen verzorgden het hoogtepunt van dit programma: de vaartocht! Veel blije gezichten zoals deze dame aan het roer.

Netwerkprogramma Ruimte voor de Vecht
‘Beleef je omgeving’ is onderdeel van het netwerkprogramma Ruimte voor de Vecht. In dit programma werken overheden en andere partijen samen voor de toekomst van het Vechtdal. Samen werken zij aan droge voeten, een mooi groen Vechtdal en goed wonen, leven en werken in het Vechtdal voor nu en in de toekomst. Natuur en Milieu Overijssel is één van de kernpartners van het programma Ruimte voor de Vecht. Natuur en Milieu Overijssel werkt in ‘Beleef je omgeving’ samen met Natuuractiviteitencentrum De Koppel.

Meer weten?