Zaterdagmorgen Heidewandeling Paardenslenkte Vasse

Zaterdagmorgen Heidewandeling Paardenslenkte Vasse

19 augustus 2023
07.30

  • Organisatie: KNNV Vriezeveen

Augustus is de maand dat de heide bloeit. Als vereniging organiseren we dan meestal een wandeling ergens in onze provincie waar nog volop mooie heidevelden te zien zijn. Eén zo’n mooi gebied is de Paardenslenkte in natuurgebied het Springendal nabij Vasse. Het Springendal is een erosiedal in de stuwwal van Ootmarsum.

Velen van ons zullen er ongetwijfeld wel eens geweest zijn: bekend om zijn bronnen, beekjes, grafheuvels en glooiende landschappen en doorkijkjes.

Het heideveld is een restant van het ‘onland’ dat ooit grote delen van Twente besloeg.

Het heideveld grenst pal aan de Duitse grens waar het overgaat in de Hugelgräberheide. Deze ochtend wordt het een mooie wandeling over zowel Nederlands als Duits heidegebied en waarbij we ongetwijfeld nog het Dal van de Mosbeek, glooiende heuvels, prachtige graanakkers en nog veel meer te zien krijgen. We kijken deze morgen naar de gehele flora en fauna. Er valt hier zoveel te zien als je er oog voor hebt dat je tijd te kort komt…

Vertrek: 07.30 uur vanaf het Manitobaplein te Vriezenveen

Terug: ongeveer 12.30 uur

Meenemen: eten/drinken, goed schoeisel, planten/vogelboek en verrekijker.

Voor degene die op eigen gelegenheid gaan; de start is vanaf de parkeerplaats aan de Hooidijk in de S bocht tegenover de Paardenslenkte. (7662 PG Hezingen)

Terug naar agenda

Zaterdagmorgen Heidewandeling Paardenslenkte Vasse

Manitobaplein, Vriezenveen, Netherlands