Vogelexcursie naar Gaasterland en Friese IJsselmeerkust

Vogelexcursie naar Gaasterland en Friese IJsselmeerkust

20 januari 2023
7.00

  • Organisatie: KNNV Vriezeveen
  • Inschrijven bij: 06 52786351

Op zaterdag 20 januari 2018 zijn we met 17 personen hier in verenigingverband ook naar toe zijn geweest. (verslag staat op onze website) Dus de hoogste tijd om dit gebied weer eens te verkennen op zoek naar mooie soorten vogels. Het is een gebied in zuidwest Friesland, vroeger ook wel bekend om zijn Kemphanen in het vroege voorjaar die hier in grote aantallen kwamen opvetten op doorreis naar hun broedgebieden.

 

Maar dat zijn vervlogen tijden, toen er nog vele weidevogels in mega aantallen voorkwamen hier op de schrale graslanden. Nu is het alleen maar Engels raaigras of turbo gras om zoveel en vaak mogelijk te maaien. Maar het is nu winter, de tijd van wintergasten en standvogels. Wij zullen deze dag ongetwijfeld vele soorten eenden en ganzen spotten, maar ook roofvogels, en wintergasten zoals Koperwiek, Kramsvogel, Keep om maar enkelen te noemen.

De tocht zal beginnen boven Lemmer in Sondereleien en Oude Mirdum en dan naar de IJsselmeerkust. Dan gaan we langs de kust verder naar Mirnserklif, Mokkebank en via Laaksum naar Stavoren. Dan gaan we naar Hindeloopen, Workum en Gaast. Verder zal de reis gaan naar Makkum om uiteindelijk aan de Afsluitdijk uit te komen. Dit natuurlijk in vogelaars tempo over mooie binnen weggetjes. Mocht de tijd het toe laten dan kunnen we ook nog een bezoekje brengen aan het haventje van Kornwerderzand op de afsluitdijk.

Kortom, genoeg kans op een mooie vogeldag met hopelijk vele leuke soorten.

Vertrek : 7.00 uur vanaf het Manitobaplein te Vriezenveen .

Terug: ongeveer 18.00 uur.

Meenemen : Dagrantsoen aan eten en drinken, warme kleding, goed schoeisel, verrekijker, Vogeltelescoop en vogelboek.

Terug naar agenda

Vogelexcursie naar Gaasterland en Friese IJsselmeerkust

Manitobaplein, Vriezenveen, Netherlands