Vogelcursus vogels van de natte natuur

Vogelcursus vogels van de natte natuur

8 maart 2023 - 12 april 2023

  • Organisatie: de koppel
  • Inschrijven bij: nwgdereest@gmail.com voor 1 maart
  • Kosten: 20 euro

Kom je wel eens in waterrijke natuurgebieden en wil je meer weten over de karakteristieke vogelwereld daar ? Lijkt het je leuk om op zoek te gaan naar de blauwborst, de rietgors, de zeearend, de tureluur, de rietzanger en nog meer van deze bijzondere soorten ? Dan is deze cursus wat voor jou! In de maanden maart tot en met mei/juni 2023 organiseert de natuurwerkgroep de Reest een gevarieerde vogelcursus waarin 20 vogelsoorten van riet, moeras en struweel  centraal staan.

Opzet

De cursus bestaat uit twee theorieavonden en een dagexcursie naar de Lauwersmeerpolder. Cursusleiders zijn Judith Schmidt en Jan Dijkema. Het maximaal aantal deelnemers is 16. De kosten bedragen 20 euro. Leden van de natuurwerkgroep betalen 15 euro. ( inclusief cursusmateriaal, koffie/thee e.d.) De twee avonden zijn opgebouwd als een tweeluik. Voor de pauze staan tien vogels centraal in beeld en geluid. Na de pauze is er aandacht voor verdieping ( bijvoorbeeld natuurontwikkeling, vogelweetjes e.d. ) en randverschijnselen ( bijvoorbeeld natte natuur in de regio)

Wanneer ?

De theorieavonden worden gehouden op de woensdagavonden 8 maart en 12 april in informatiecentrum De Wheem op Oud-Avereest. De dagexcursie naar de Lauwersmeerpolder houden we op zaterdag 27 mei of op zaterdag 3 juni 2023

Zin om mee doen? Geef je dan voor 1 maart 2023 via de mail op: nwgdereest@gmail.com  Je krijgt na aanmelding meer informatie.

Terug naar agenda

Vogelcursus vogels van de natte natuur

Lauwersmeer, Netherlands