Voedselbosworkshop voor mens en paard (Drachten, Friesland)

Voedselbosworkshop voor mens en paard (Drachten, Friesland)

21 november 2020 - 22 november 2020

  • Organisatie: Eetbaar Groen
  • Kosten: Deelname is € 200,- per persoon, inclusief biologische vegetarische catering.
  • Meer informatie: https://eetbaargroen.nu/agenda/278/Voedselbosworkshop+voor+mens+en+paard+%28Drachten%2C+Friesland%29
  • Website: http://www.eetbaargroen.nu
In deze workshop leer je het hoe en waarom van voedselbossen, ontwerpprincipes, bodem en ecologie, beplanting en soortenkeuze.
De cursus omvat een combinatie en afwisseling van theorie en praktijk, learning by doing. Tijdens de praktische onderdelen doen we waarnemingsoefeningen, bodemonderzoek, leer je ontwerpmethoden, gebruikersinterview en het aanplanten zelf.
We behandelen en planten alle zeven lagen van een voedselbos, te weten fruit- en notenbomen, eetbare struiken, klimplanten, kruiden en bodembedekkers. Als speciaal thema voor deze workshop worden voederheggen voor paarden behandeld en aangelegd, als onderdeel van het eetbare landschap.
Na afloop van de cursus heb je handvatten om zelf aan de slag te gaan en je krijgt handouts met de belangrijkste informatie.

Locatie
De workshop vindt plaats op de prachtige paardenboerderij van David en Saskia Kats in Drachtstercompagnie (nabij Drachten, Friesland). De boerderij van familie Kats wordt bewoond door twee gezinnen. David is een fanatiek vogelspotter, heeft brede interesse in de natuur. Saskia is paardenliefhebber en geïnteresseerd in gezonde voeding. Beide hebben een natuuropleiding gevolgd: David als boswachter, Saskia in natuurbeheer. `We hopen met de aanleg van ons voedselbos een plek te bieden aan vogels, insecten en andere dieren. We hopen ook gezonde voeding voor ons gezin uit het bos te halen zodat we minder afhankelijk zijn van voedselproducenten. Daarnaast moet het bos een plek worden om te ontspannen en heerlijk te kunnen vertoeven.
Om het oorspronkelijke weiland loopt een paardenpad, het begin van een paddock paradise, dat geïntegreerd wordt in het voedselbos.

Praktische informatie
Zaterdag en zondag 21 en 22 novemberEr zijn voor circa 5 personen simpele slaapplekken beschikbaar in de boerderij. In de omgeving is bed&breakfast mogelijk.


Meer info
Terug naar agenda

Voedselbosworkshop voor mens en paard (Drachten, Friesland)

Drachten, Netherlands