Verdiepingsdag Plantgezondheid en bodemgezondheid van je voedselbos

Verdiepingsdag Plantgezondheid en bodemgezondheid van je voedselbos

27 november 2021
09.30 inloop start 10.00 - 16.00

  • Organisatie: Werkplaats Voedselbossen Oost-Nederland
  • Kosten: € 15,- Lunch obv potluck, soep, koffie en thee zijn inbegrepen Max. 30 deelnemers

Een gezond voedselbos kan niet zonder een gezonde bodem. Maar een gezonde bodem kan ook niet zonder gezonde planten. Kortom er is een directe link tussen de gezondheid van de planten en de bodem van je voedselbos.

Tijdens deze verdiepingsdag van de werkplaats voedselbossen gaan we specifiek kijken naar deze link tussen planten en de bodem. Wist je bijvoorbeeld dat elke plant zijn eigen imuunsysteem heeft dat bij goed functioneren zorgt voor een afweer tegen ziekten en plagen. Maar een gezonde plant levert ook een gezonde opbrengst op voor mensen. En een ongezonde plant is mogelijk niet geschikt als voedingsbron voor mensen en andere zoogdieren.

Hoe zorg je er nu voor dat planten en de bodem in een goede gezondheid komen en blijven. Dit zal behandeld worden tijdens deze verdiepingsdag.

In de ochtend wordt een presentatie gegeven over bodem en plantgezondheid en in de middag gaan we 3 verschillende voedselbossen in de directe omgeving (fietsafstand) bezoeken Onze sprekers zijn: Marc Siepman en Martijn Aalbrecht.

Aanmelden

Wil je je ook aanmelden? Mail dan naar <vbwptwente@gmail.com>

Werkplaats Voedselbossen Oost-Nederland

Terug naar agenda

Verdiepingsdag Plantgezondheid en bodemgezondheid van je voedselbos

Beckumerschoolweg 38, 7554 PZ Hengelo, Netherlands