Varend door de kraamkamer van de natuur!

Varend door de kraamkamer van de natuur!

15 augustus 2022 - 30 augustus 2022

Bezoek met de boswachter de grootste eendenkooi van De Wieden of ga op kraamvisite bij de aalscholvers. De bijzondere vaarexcursies gaan weer van start! Ook varen langs het verdronken dorp Beulake, zwerftochten, sfeervolle avondtochten en stiltetochten staan op het programma. Met de open fluisterboot ervaar je de weidsheid en de kronkelende sloten van De Wieden op zijn best.

Vanaf zaterdag heden kun je weer mee met de excursieboten van Natuurmonumenten. De schipper gidst je langs prachtige stukken van het waterrijke natuur- en cultuurlandschap van De Wieden. Dichterbij de bijzondere waterrijke natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je niet komen.

Na twee seizoenen met een aangepast programma is er weer volop variatie in de vaarexcursies. Je kunt aan boord voor een vaartocht van een middag met als hoogtepunt een kijkje bij de jonge aalscholvers in de indrukwekkende kolonie, waar honderden aalscholvers broeden. Ook een bezoek aan de eendenkooi met het jungle-achtige pad door de bijzondere sfeervolle kooi is een prachtige lange tocht. Je kunt ook aan boord voor een lange zwerftocht vol verrassingen.

De kortere vaartochten laten zich goed combineren met andere activiteiten. Vaar mee langs het verdronken dorp Beulake en hoor het bijzonder verhaal. Ook de vaarexcursie Ontdek De Wieden is zeer geliefd. De afwisselende tocht gaat over de weidse Beulakerwijde en door smallere sloten. Vanaf het water geniet je van het mooie waterdorpje Dwarsgracht en de bloeiende hooilanden.

Bijzonder aantrekkelijk zijn de avondtochten. In het zachte licht is het landschap op haar mooist. Je hoort alleen het ruisen van het riet en de vogels, zelfs de boot fluistert tijdens deze tochten. Voor de rustzoekers zijn er ook stiltetochten in de vroege ochtend: met al je zintuigen beleef je de schoonheid van De Wieden. Het is ook mogelijk om met een eigen groep een tocht te varen. De schippers, die ook boswachter of natuurgids zijn, verwelkomen je graag!

Praktische informatie

De vaarexcursies starten in april, aanmelden kan nu al via nm.nl/dewieden/activiteiten. Aanvragen van een groepsreservering kan via het mailadres van Bezoekerscentrum De Wieden: bcdewieden@natuurmonumenten.nl .

Terug naar agenda

Varend door de kraamkamer van de natuur!

Beulakerpad 1, Sint Jansklooster, Netherlands