Uitnodiging webinar Natuur & Zorg

Uitnodiging webinar Natuur & Zorg

24 november 2020
17.00 - 18.30

  • Organisatie: het provinciale programma Natuur in de Stad, Zorg, onderdeel van Natuur voor Elkaar.
  • Inschrijven bij: https://www.ivn.nl/provincie/overijssel/webinar-natuur-zorg
  • Meer informatie: natuurenzorg-overijssel@ivn.nl

Er komen steeds meer goede voorbeelden en bewijs dat natuur en groen een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan gezondheid en zorg. Dat natuur niet alleen een preventieve werking heeft, maar ook een helende. En dat natuur de zorg effectiever maakt en kostenbesparend kan zijn.

Op 24 november geven Jolanda Maas (senior onderzoeker VU Amsterdam), Annette Postma (netwerk Alles is Gezondheid) en Karin Tanja-Dijkstra (Hogeschool Saxion) elk vanuit hun eigen expertise een presentatie over de wetenschappelijke bevindingen én huidige landelijke ontwikkelingen op het gebied van natuur in de zorg; en presenteren koplopers uit Overijssel hun ervaringen met de inzet van natuur en groen in hun zorginstelling: met onder andere Moniek Beltman (ouderenzorg; Zorgspectrum Het Zand), Frank Greeven (huisarts in Oldenzaal), Giel André (kinder- en jeugdpsychiatrie Karakter) en Johan Jonker (Isala ziekenhuis).

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden. Het webinar is digitaal en zal via zoom plaatsvinden. Na aanmelding ontvangt u voorafgaand aan 24 november een link en instructies.

Welkom
Wilt u binnen uw zorgorganisatie meer groen in de directe omgeving en ondersteuning bij de realisatie hiervan? Zoekt u hulp bij de uitvoering van plannen om natuur in te zetten? of concrete voorbeelden van hoe u natuur toe kunt passen in uw activiteiten? Wilt u met anderen betrokken zijn bij en meedenken over het vergroenen van de zorg? en Bent u werkzaam in de ouderenzorg, GGZ, een ziekenhuis, de langdurige zorg, revalidatie of 1e lijns zorg? Dan bent u van harte welkom op dit webinar en/of onderdeel te worden van ons netwerk!!

Een nieuw programma
Het webinar wordt georganiseerd in het kader van het provinciale programma Natuur in de Stad, Zorg, onderdeel van Natuur voor Elkaar. Met dit programma willen we de komende jaren werken aan de vergroening van de zorgsector in Overijssel. We geloven dat natuur en groen kunnen bijdragen aan betere, mooiere en goedkopere zorg en willen daar een stevige impuls aan geven. Geeft u samen met ons invulling aan deze groene impuls?

 

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het programma? Het blad Vitamine Groen ontvangen? Of een project opstarten en/of ervaringen delen?

Geef dan via deze link uw gegevens door.

Kent u anderen die mogelijk ook geïnteresseerd zijn in het Netwerk Natuur & Zorg?
Stuur deze oproep dan door binnen uw netwerk.

Deze mail is u toegestuurd namens:
Programmateam Natuur in de Stad, Zorg
Contactpersoon: Peter Mol
E-mail: natuurenzorg-overijssel@ivn.nl

Terug naar agenda

Uitnodiging webinar Natuur & Zorg

Zwolle, Netherlands