Tomaten Proeffestival bij de Kas van Kaat te Zwolle

Tomaten Proeffestival bij de Kas van Kaat te Zwolle

26 februari 2024 - 26 februari 2024
10.00 - 15.00

  • Organisatie: Velt afdeling Zwolle e.o. (www.velt.nu)
  • Kosten: gratis
  • Meer informatie: 06 12525497 Haiko van der Velde

Zaterdag 26 februari organiseert  VELT afdeling Zwolle voor de derde maal het Tomaten Proeffestival bij De Kas van Kaat aan de Kuyerhuislaan 8d in Zwolle.
Tomaten zijn er in vele kleuren, vormen en smaken. Rood, geel, groen, roze, gevlamd, rond, hartvormig of peermodel. Smaakvolle tomaten zijn meestal niet in de winkel te koop maar worden door hobbytuinders geteeld. Vaak met verrassende geur-, kleur- en smaakeigenschappen vergelijkbaar met de tomaten op de kleine boerenmarkten in mediterrane landen.
Op de kwekerij van De Kas van Kaat worden, samen met de clienten, dit jaar wel dertig verschillende rassen tomaten geteeld.
Op dit festival laten hobby- en beroepstuinders je tomaten proeven van eigen teelt en bieden ze de mogelijkheid om zaden te delen, informatie en ervaringen uit te wisselen.  Door de keukenbrigade van De Kas van Kaat zijn lekkere gerechtjes gemaakt van verschillende soorten tomaten.
Je kunt proeven van de vele smaken en zaadjes verzamelen van die tomaten die je lekker vindt. En deelnemen aan de verkiezing van de lekkerste tomaat in twee categorien: Een voor cherry- annex snoeptomaatjes en een voor de lekkere dikke vlezige tomaten.
Tijd: Proeverij van 10.00 tot 15.00 uur, de horeca geopend tot 17.00 uur.

 

Terug naar agenda

Tomaten Proeffestival bij de Kas van Kaat te Zwolle

Kuyerhuislaan 8, Zwolle, Netherlands