Stichting IJsselbiënnale zoekt vrijwilligers voor de IJsselbiënnale 2023 van 17 juni t/m 17 september

Stichting IJsselbiënnale zoekt vrijwilligers voor de IJsselbiënnale 2023 van 17 juni t/m 17 september

22 augustus 2023 - 17 september 2023

  • Organisatie: Stichting IJsselbiënnale
  • Inschrijven bij: astrid@ijsselbiennale.nl

Stichting IJsselbiënnale organiseert dit jaar de derde IJsselbiënnale. Van 17 juni tot en met 17 september vindt de IJsselbiënnale 2023 plaats in de IJsselvallei. Voor dit evenement zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het beheren van locaties en het supposten bij kunstwerken op verschillende plekken in de IJsselvallei.

IJsselbiënnale 2023 is een bijzondere kunstmanifestatie langs de IJssel met als thema de impact van klimaatverandering op het landschap. De fietsroute van ruim 100 kilometer voert de bezoeker van Ellecom tot Kampen door het landschap van de mooiste rivier van ons land langs de kunstwerken en de vele activiteiten. De route van de IJsselbiënnale 2023 is opgedeeld in vijf kleine etappes die ieder een eigen startlocatie hebben. Met name voor de startpunten in Zwolle (Centrale Harculo Zwolle) en Ellecom (Turnhal Ellecom) is IJsselbiënnale op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

De startlocaties zijn beginpunten van de route, locaties voor een kunstwerk uit de buitententoonstelling, verkooppunt én bieden onderdak aan de groepstentoonstellingen van het programma Nevengeul. Als vrijwilliger ben je verantwoordelijk voor het ontvangen van bezoekers, geef je informatie, help je met eventuele vragen en verkoop je reisgidsen. Dit alles doe je samen met anderen terwijl je in een prachtig pand aan het werk bent. Zo kent de Turnhal een bijzondere geschiedenis: Het gebouw werd in 1943 als turn- en exercitiehal voor SS’ers in opleiding gebouwd, maar deed later ook dienst als vakantieoord! En was de Centrale Harculo ooit een energiecentrale waar fossiele brandstoffen in opgewekt werden. Voor beide gebouwen wordt gewerkt aan een herbestemmingsplan.

Lijkt het jou leuk om deze zomer als vrijwilliger te werken op één van deze bijzondere locaties? Of zijn Ellecom en Zwolle wat te ver weg, maar lijkt het je wél leuk om op een andere locatie in de IJsselvallei te suppoosten? Stuur dan een mailtje naar astrid@ijsselbiennale.nl en/of meld je aan voor de vrijwilligersbijeenkomst van 25 april (19:30) in Kunstenlab te Deventer.

Terug naar agenda

Stichting IJsselbiënnale zoekt vrijwilligers voor de IJsselbiënnale 2023 van 17 juni t/m 17 september

Deventer, Netherlands