Libellen voor beginners in de Kiersche Wijde te Wanneperveen

Libellen voor beginners in de Kiersche Wijde te Wanneperveen

18 juni 2022
09.30

  • Organisatie: IVN-Zwolle
  • Inschrijven bij: arjenlensen.nme@gmail.com
  • Website: www.ivnzwolle.nl

Vandaag, zaterdag 18 juni, staat er een excursie op het programma voor iedereen die graag meer wil weten over libellen. Een breed toegankelijke excursie voor iedereen die graag kennis wil maken met deze fascinerende groep insecten. Aan de hand van een aantal verschillende werkvormen maken we kennis met enkele veelvoorkomende soorten. Daarnaast leert u ook wat over de leefomgeving en over de interessante levenscyclus van de libel.

De excursie vindt plaats in de Kiersche Wijde. We lopen het Veenweidepad. Een route van 4 km langs weides, bosjes en plassen. Het is voor een groot deel van het jaar de ideale leefomgeving voor de libel. Het heldere water biedt daarnaast een voedselrijke leefomgeving voor de larven van de libel.

Na afloop van de excursie kunt u eventueel op eigen houtje het Kiersche Wijdepad lopen.

We verzamelen ons om 9.30 uur op de parkeerplaats aan de Lozedijk in Wanneperveen.

Rond 13.00 uur is de excursie afgelopen. Zowel het Veenweidepad als het Kiersche Wijdepad kunnen erg nat zijn. Laarzen of bergschoenen zijn geen overbodige luxe na regenachtige dagen. Een verrekijker en/of fototoestel zijn handig wanneer u tijdens of na de excursie de waargenomen soorten wat nader wilt bestuderen. Vergeet verder niet om eten en drinken mee te nemen. Bij slecht weer (regen of harde wind) gaat de excursie niet door.

Het aantal deelnemers is beperkt en daarom is opgave verplicht. U kunt zich opgeven door een mail te sturen aan arjenlensen.nme@gmail.com.

Excursieleiders: Arjen Lensen en Lisette Schelhaas

Terug naar agenda

Libellen voor beginners in de Kiersche Wijde te Wanneperveen

Lozedijk, Wanneperveen, Netherlands