Plantjesmarkt 4 mei Zwolle

Plantjesmarkt 4 mei Zwolle

4 mei 2024 - 4 mei 2024
10.00 - 15.00

  • Organisatie: Buitengoed Herfte

Zaterdag 4 mei organiseert Velt afdeling Zwolle de jaarlijkse plantjesmarkt bij de Kas van Kaat.  De markt is buiten tijdens de Open Dag op Buitengoed Herfte, Kuyerhuislaan 8.

Het aanbod komt van diverse biologisch werkende telers met sterk en gezond plantenpootgoed zoals groenten, kruiden, vruchtenstruiken, tomaten, zomerbloeiende bollen en knollen, bataten, inheemse en eetbare vaste planten, tuinzaden en heel veel historische bonenrassen. Maar ook kruidenproducten, groene tuinboeken, kaarten, gevlochten manden, tuinkeramiek en meer verrassingen.

Tevens is er een ruilmarkt om je eigen gekweekte zaden, stekken, knollen, planten e.d. te ruilen of weg te geven. Voor het goede doel is er een verkoop van tweedehands tuin- en kookboeken.

Bio plantgoed is sterker omdat bij het kweken geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Er zitten daardoor ook geen pesticiden op waar vlinders, bijen en andere dieren ziek van kunnen worden. Want uit recente waarnemingen blijkt dat de stand van de bijen en nuttige insecten nog steeds afneemt door het vele gif dat in de natuur terecht komt.

De markt is open van 10.00 tot 15.00 uur en de toegang is gratis.

Terug naar agenda

Plantjesmarkt 4 mei Zwolle