Op zoek naar nachtzwaluwen met de boswachter

Op zoek naar nachtzwaluwen met de boswachter

8 juli 2023
21.30

  • Organisatie: Natuurmonumenten
  • Inschrijven bij: https://ticket.natuurmonumenten.nl/natuurmonumenten/nl/flow_configs/9/steps/select-your-tickets/show/810486
  • Kosten: Volwassen Normaal € 12,50 Ledenprijs € 8,75 Kinderen Normaal € 6,25 Ledenprijs € 4,38

Natuurmonumenten organiseert op 8 juli as. een wandeling over de Sprengenberg. Deelnemers krijgen de kans om samen met de boswachters de bijzondere nachtzwaluw te spotten. Deze ‘vreemde’ vogel is onderwerp van veel volksverhalen en draagt zelfs de bijnaam geitenmelker. De vogel is met name ’s avonds en ’s nachts actief en men dacht dat hij stiekem melk dronk bij de geiten en schapen.

Camouflage koning

Overdag zie je ze niet of maar zelden. Rustend op een tak, gaat hij op in de omgeving. Een ongetraind oog zal de vogel niet snel herkennen. ’s Nachts produceert de vogel vreemde geluiden. Een ratelend geluid dat van veraf al hoorbaar is. Tjurrrrrrrrrrrrrrrrr ….. urrrrrrrrr.

Bijzondere wandeling

Het belooft een bijzondere tocht te worden. Allereerst al omdat we na zonsondergang het gebied in gaan. Dat is normaal niet mogelijk. De ogen van de deelnemers zullen langzaam aan het donker wennen en met het getrainde oog en luisterend oor van de gids zal er ongetwijfeld een nachtzwaluw het pad kruizen. Spannend ….

Nachtzwaluw (Caprimulgus europaeus), Nachtzwaluwen (Caprimulgidae), Nachtzwaluwachtigen (Caprimulgiformes), Vogels (Aves), fauna, vogel –

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Meld je aan als je mee wilt. Vol is vol.

Terug naar agenda

Op zoek naar nachtzwaluwen met de boswachter

Molenweg 2, 7448 RE Haarle, Netherlands