Lezing: Natuurinclusieve landbouw: De nieuwe gangbare landbouw door Alex Datema

Lezing: Natuurinclusieve landbouw: De nieuwe gangbare landbouw door Alex Datema

20 januari 2023
20.00

  • Organisatie: De Veldschuur
  • Inschrijven bij: https://veldschuur.net/agenda/lezing-natuurinclusieve-landbouw-de-nieuwe-gangbare-landbouw-door-alex-datema
  • Kosten: 10,00

NATUURINCLUSIEVE LANDBOUW: DE NIEUWE GANGBARE LANDBOUW

BoerenNatuur ziet natuurinclusieve landbouw als de nieuwe gangbare landbouw. Natuurinclusieve landbouw wordt gezien als een systeembenadering waarbij een boer in al zijn bedrijfsbeslissingen rekening houdt met de natuur op en rond zijn bedrijf. Bodemleven, plaag-bestrijdende insecten, grutto’s en korenbloemen, maar ook zorgen voor goede omstandigheden voor natuur in de omgeving.

Alex Datema is melkveehouder in Groningen en voorzitter van BoerenNatuur. Boerennatuur is een landelijke koepel vereniging van de 40 collectieven die in heel Nederland het agrarisch natuurbeheer organiseren en uitvoeren. Belangrijkste taken van BoerenNatuur.nl in het ondersteunen van de leden door het delen van kennis en het leveren van diensten.

Wil je meer te weten over de toekomst van natuurinclusieve landbouw? Kom dan naar de publiekslezing in de Veldschuur op vrijdagavond 20 januari 2023 om 20.00 uur.

De avond bijwonen kan alleen via opgave. De bijdrage voor de deelname is €10,– (dit is inclusief koffie/thee en koek). Met uw bijdrage ondersteund u de educatieve activiteiten van de Veldschuur. Na afloop is er ruimte voor gezellig napraten onder het genot van een drankje.

De winterverhalen en lezingen zijn een initiatief van de Gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten. Doel van deze avonden is de vele facetten van het gebied de Olde Maten & Zwartewatersklooster onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.   

Terug naar agenda

Lezing: Natuurinclusieve landbouw: De nieuwe gangbare landbouw door Alex Datema

Wijkweg 2, Rouveen, Netherlands