Ontwerp je Voedselbos, Eetbaar landschap, Tweedaagse weekend Workshop in Nij Beets Friesland

Ontwerp je Voedselbos, Eetbaar landschap, Tweedaagse weekend Workshop in Nij Beets Friesland

13 mei 2023 - 14 mei 2023

  • Organisatie: Eetbaar Groen
  • Kosten: € 225,- per persoon

De workshop is een combinatie en afwisseling van theorie en praktijk, learning by doing.
Theoretische onderdelen komen aan bod; wat is een voedselbos, 7 oogstlagen (te weten fruit- en notenbomen, eetbare struiken, klimplanten, kruiden en bodembedekkers), de ontwerp principes, ligging, bodem, ecologie, beplanting en soortenkeuze. We bieden ook praktische en speelse oefeningen, waaronder (ook energetisch) waarnemen en diverse werkvormen. We leren observeren, richten ons op de 4 elementen, kijken hoe de bestaande tuin functioneert, we onderzoeken samen de mogelijkheden voor uitbreiding met meer eetbaar groen. Uiteraard zullen we onze kennis delen over de bestaande planten en deze ook verwerken en er bv een lekkere salade, pesto, etc mee maken.

Deelname is € 225,- per persoon, inclusief biologische vegetarische catering aangevuld met gerechten uit eigen tuin.
Kamperen in de tuin, in de omgeving zijn er verschillende bed & breakfast locaties.
Opgeven kan door een mailtje met telefoon nummer te sturen naar: linda@eetbaargroen.nu

De workshopleiders:
Linda Timmermans is van jongs af aan bezig met onderzoeken en ervaren op welke manier leven in harmonie met je omgeving werkt. Ze onderzocht de natuurlijke voedselbehoefte van mensen en wat de aarde biedt aan mogelijkheden om aan die behoefte te voldoen. Voedselbossen, permacultuur en eetbare landschappen heeft ze bestudeerd en geleerd deze toe te passen in elke gegeven situatie. Linda ontwikkelt ook een spel voor groepen om in harmonie en verbinding met elkaar te creëren.

Bouwie Greenman heeft als oerboer en voedselbosspecialist jarenlange ervaring met het ontwerpen en aanleggen van voedselbossen.
Sinds het prille begin van het ecodorp project Het Levende Dorp, is hij aangehaakt als levend bouwer en mede organisator van the Living Village festival. In vele van de aangeplante eetbare landschappen worden bomen vervlochten tot kunstwerken.

Terug naar agenda

Ontwerp je Voedselbos, Eetbaar landschap, Tweedaagse weekend Workshop in Nij Beets Friesland

Nij Beets, Friesland, Netherlands