Natuurmarkt Kampen

Natuurmarkt Kampen

13 april 2024 - 13 april 2024
10:30 - 16:00

Ontdek op de natuurmarkt wat de Groene Loper Kampen voor jou kan betekenen en krijg praktische tips hoe je je buurt kunt vergroenen.

Onze vrijwilligers staan klaar om je Informatie te geven over onze najaarsactie op Nationale Burendag op 27 en 28 september. We delen dan weer mooie plantpakketten uit. Dit keer met mooie vaste waardplanten. Waardplanten zijn niet alleen mooi, maar ook van onschatbare waarde voor insecten. Zonder deze planten kunnen zij niet overleven. Naast het belang van deze planten voor insecten geven ze je buurt ook meer waarde. Voor dieren en mensen, want zeg nou zelf. Iedereen voelt zich fijner in een groene leefomgeving. Op de natuurmarkt kan je je vast inschrijven voor deze plantpakketten. Wellicht kom je in aanmerking voor een subsidie vanuit het Oranjefonds. We vertellen je er graag over en helpen je met het indienen van de aanvraag.

Als je langskomt ontvang je ook een gratis zakje Kampens bloemenzaad en je leert wat je nog meer kan doen om de insecten te helpen.

Ontmoet andere groene initiatieven!

Niet alleen de Groene Loper staat voor je klaar op de natuurmarkt, maar je vindt er ook;

 • Natuurvereniging IJsseldelta
  • Zij vertellen je alles over Kampense bloemen en insecten. Ze hebben een leuke quiz en met een beetje geluk win je een prijs!
 • Bijenvereniging
  • Zij zetten zich in voor alle bestuivende insecten en leren je met liefde alles over bijen. Uiteraard mag je ook honing proeven!
 • Kampen Schoon en Schone IJssel
  • Ze vertellen je over de impact van vervuiling op de natuur o.a. door middel van een meetkit van drinkable rivers en een peukenstofzuiger.
 • Duurzaam Kampen
  • Duurzaam Kampen van de gemeente staat op de markt met een interessante watertafel en geeft voorlichting over de duurzaamheidssubsidies vanuit de gemeente Kampen. Wist je namelijk dat gemeente Kampen verschillende subsidies biedt voor groene initiatieven voor in je tuin? Denk bijvoorbeeld aan een vergoeding voor de aanschaf van een regenton!

Naast al deze initiatieven zijn er ook leuke activiteiten op de kinderboerderij. Er zijn lekkere hapjes en drankjes en de kinderen kunnen zich laten schminken.

Terug naar agenda

Natuurmarkt Kampen

Buitensingel 3, Kampen, Netherlands