Natuurinitiatievendag 11 september

Natuurinitiatievendag 11 september

11 september 2021

  • Meer informatie: Wendy Oude Vrielink, oudevrielink@natuurenmilieuoverijssel.nl of (038) 4250964

Natuurinitiatieven van vrijwilligers in het zonnetje – op 11 september

Op verschillende plaatsen in Overijssel zijn vrijwilligers bezig met het maken van plannen en beheren van een stuk natuur. Harde werkers die zo nu en dan wat aandacht verdienen. Dus willen we iets organiseren om deze initiatieven aan de rest van Overijssel te laten zien. Hoe doen we dat? We organiseren een open dag langs een aantal mooie natuurinitiatieven zodat bewoners kennis kunnen maken met jullie stukje natuur. Dat doen we op zaterdag 11 september.

Hoe kan jullie natuurgebied meedoen?
Maak je onderdeel uit van een vrijwilligersorganisatie of bewonersgroep, die zich inzet voor een stukje natuur in de omgeving? Dat kan zowel in de uitvoering als in het beheer zijn. Meld je dan bij ons aan en we kijken of jullie stukje natuur mee kan doen op 11 september. Om je een idee te geven van andere natuurinitiatieven noemen we er hieronder vast twee.

Bloemenzee in het Landje van Niets in Deventer
Een natuurparel voor vogels, vlinders, libellen en amfibieën. Dat is wat de buurtbewoners van de wijk De Vijfhoek realiseren. Een groepje schapen zorgen voor lichte begrazing, in een bijenkast maken mensvriendelijke bijen honing uit de nectar van alle bloemen in de buurt. Laten we eens kijken hoe alles dit voorjaar weer tot bloei komt.

Met drones op zoek naar gruttonestjes in Geesteren
De vogelwerkgroep Geesteren beheert vier plasdrassen en greppelplasdrassen in de buurt van Geesteren, waar steeds meer weidevogels rustig kunnen broeden in het voorjaar. Net buiten Geesteren staat een comfortabele vogelkijkhut. Op de Natuurinitiatievendag kun je zelf op zoek naar grottonestjes. Gruttonestjes zitten verstopt onder het lange gras. Met de allernieuwste drone met warmtecamera mag jij zelf op zoek naar deze (kunst)nestjes

Meer informatie over de Natuurinitiatievendag

Terug naar agenda

Natuurinitiatievendag 11 september

Vriezenveen, Netherlands