Natuur voor Elkaar trekt met Groene Karavaan naar Twente

Natuur voor Elkaar trekt met Groene Karavaan naar Twente

1 juli 2023 - 15 juli 2023

  • Organisatie: Natuur voor Elkaar in Twente
  • Meer informatie: www.groenekaravaanoverijssel.nl

Op zaterdag 1 juli start alweer de vierde en laatste Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar in Twente. Tot en met 15 juli kunnen kleine en grote inwoners van Twente genieten van talrijke natuuractiviteiten in hun omgeving. 

Het doel van de Groene Karavaan is natuur dichterbij brengen en meer mensen natuur laten beleven in hun eigen omgeving. Het programma omvat een groot aantal activiteiten: van een gravel/MTB tocht langs boerennatuur, workshop erfvergroening, expeditie natuurtalent met presentatrice, ecoloog en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge bij Natura Docet in Denekamp tot een grote natuurmarkt in Almelo en nog veel meer. De karavaan is een initiatief van Natuur voor Elkaar, het provinciale netwerk waarin meer dan 25 organisaties in Overijssel samen de natuur dichterbij inwoners, ondernemers en instellingen brengen.

1 juli trapt de Groene Karavaan af met een grote natuurmarkt ‘Natuur in de stad’ in Almelo. Ga terug in de tijd en leer de fijne kneepjes van het maaien met de zeis. Luister naar de boeiende lezing ‘Biowinkel van de Dinkel’ of zoek al peddelend tijdens een kanotocht naar de weidebeekjuffer. De weidebeekjuffer houdt van schoon water en natuur en is daarmee hét symbool voor meer natuur en biodiversiteit in de stad. Verder zijn er diverse kraampjes waar je natuurlijke producten kunt shoppen of advies inwinnen voor je eigen tuin. De jongste natuurliefhebbers kunnen originele afscheidspresentjes voor hun juf of meester maken, zaadbommetjes maken, de bodem onderzoeken en aan de slag in de moestuin. De eerste honderd bezoekers tussen 10 en 11 uur krijgen een gratis kop koffie met gebak.

Het complete programma van de Groene Karavaan is te vinden op www.groenekaravaanoverijssel.nl.

Terug naar agenda

Natuur voor Elkaar trekt met Groene Karavaan naar Twente

Hagenborgh 4, Almelo, Netherlands