Museum Natura Docet biedt extra activiteiten bij tentoonstelling ‘Wilde natuur vs. Antropoceen’

Museum Natura Docet biedt extra activiteiten bij tentoonstelling ‘Wilde natuur vs. Antropoceen’

29 april 2022
19.30

  • Organisatie: Natuurhistorisch Museum Natura Docet
  • Meer informatie: www.naturadocet.nl
  • Website: www.naturadocet.nl

Museum Natura Docet in Denekamp houdt een aantal lezingen over de wolf. De reeks maakt deel uit van de familietentoonstelling ‘Te wild voor jou?’ die op dit moment te zien is en de wolf centraal zet.

‘’Zeven experts komen de komende weken bij Natura Docet op bezoek om de bezoekers mee te nemen in de wereld van de wilde natuur en de wolf in het bijzonder’’, zo vertelt Luuk van Laar, de educatiespecialist van het langst bestaande natuurhistorische museum van Nederland.

Alle lezingen beginnen om 19.30 uur. Het is mogelijk om voorafgaand aan de lezingen het museum en de tentoonstelling ’Te wild voor jou?’ te bezoeken. Het museum opent daarom speciaal om 18.00 uur haar deuren.

Dinsdag 29 april: Domesticatie van de wolf tot hond
Eric Mulder is conservator van museum Natura Docet. Zijn inbreng in de lezingenreeks is dat hij op dinsdag 29 april de bezoekers meeneemt in de domesticatie van wolf tot hond.
Domesticatie is het proces waarbij de mens de eigenschappen van dieren (en planten) zodanig verandert dat ze nuttiger worden voor de mens en gemakkelijker in onze buurt kunnen leven. Dat gebeurt door dieren met gewenste eigenschappen te selecteren en vervolgens met elkaar te kruisen.

Vrijdag 6 mei: Sprookjes en mythes over de wolf
Sprookjes en mythes over de wolf. Over deze combinatie valt heel veel te vertellen. Dik van der Meulen doet dat op vrijdag 6 mei.
Bijna iedereen is opgegroeid met Roodkapje, de Wolf en de Zeven Geitjes. Weinig dieren hebben traditioneel een zo slechte reputatie als de wolf. Tegelijk zijn er in de meer recente geschiedenis ook mensen die juist door wolven worden gefascineerd. Hoe is die vreemde verhouding ontstaan? Dik van der Meulen, die hierover het boek ‘Kinderen van de nacht’ schreef, gaat er in zijn lezing nader op in.

Kaarten kopen

Er zijn verschillende soorten kaarten te koop:
-Een kaartje voor één lezing kost 15 euro. Dat is inclusief toegang tot museum vanaf 18.00 uur.
-Een extra ticket is te koop voor 4 euro. Elke extra lezing die daarna wordt bezocht, is tegen een gereduceerde prijs te bestellen.
-Wie alle zeven lezingen wil volgen, kan een passe-partout van 30 euro kopen.
-Fans van museum Natura Docet betalen één euro per lezing.

Voor meer informatie kijk op de website www.naturadocet.nl.

Terug naar agenda

Museum Natura Docet biedt extra activiteiten bij tentoonstelling ‘Wilde natuur vs. Antropoceen’

Oldenzaalsestraat 39, Denekamp, Netherlands