Moestuin Inspiratiedag

Moestuin Inspiratiedag

9 maart 2024 - 9 maart 2024
11.00

  • Organisatie: Velt afdeling Zwolle in samenwerking met Stadkamer
  • Kosten: gratis

Zaterdag 9 maart organiseert Velt afdeling Zwolle in samenwerking met Stadkamer voor het eerst een Moestuin Inspiratiedag. De toegang is gratis. Moestuinieren is populairder dan ooit. En dat is niet zo gek; een biologische moestuin is beter voor het milieu, het is gezond, je spaart er geld mee, het smaakt beter en het is leerzaam voor jong en oud.

Op deze dag zijn er een 4-tal korte en inspirerende lezingen en er is doorlopend een ruilmarkt van eigen geteelde zaden, stekjes, plantjes en bollen. Als bezoeker mag je deze inleveren om te ruilen of weg te geven. Graag wel met naam of ras vermelding. Er is een kennisspel en een boekentafel met tuin- en kookboeken.

Elk heel uur start er een lezing. De eerste om 11.00 uur over het plezier van zaden telen en winnen in je eigen tuin met Velt tuindocent Leo Oosterloo.

Om 12.00 uur met meer kennis je eigen lekkere tomaten telen met Velt tuindocent Mirjam Weisscher.

Om 13.00 uur het plannen van een bloesem-bloeiboog in je tuin om jaarrond de bijen, vlinders en andere insecten te verwennen en er zelf van te genieten door ervaren tuinvrouw Froukje Idsardi.

Om 14.00 uur tips voor het maken van een eetbare siertuin met Mirjam Weisscher.

De lezingen worden afgesloten met een proeverijtje passend bij het thema. Moestuin Inspiratiedag zaterdag 9 maart van 10.00 tot 15.00 uur Locatie Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, 8011CV in Zwolle.

Terug naar agenda

Moestuin Inspiratiedag

Zeven Alleetjes 1a, Zwolle, Netherlands