Lezing over Het Aosta-Dal – Aat van den Bos

Lezing over Het Aosta-Dal – Aat van den Bos

21 april 2022
20.00 - 22.00

  • Organisatie: Museumfabriek, Het Rozendaal
  • Inschrijven bij: Graag vooraf kaartje reserveren bij: https://www.demuseumfabriek.nl
  • Meer informatie: http://enschede.knnv.nl

Door een natuurgenieter en amateurfotograaf is het Aosta-dal en omgeving eens wat nader bekeken. De provincie Aosta beslaat het uiterste noordwest puntje van Italië en is gezegend met een schitterend landschap, een rijke cultuurhistorie én een rijke flora en fauna. Ten zuiden van het hoofd dal ligt het Parc National Gran Paradiso, de bakermat van de steenbok. Ook de kalkrijke hellingen aan de noordzijde van het hoofd dal zijn zeer de moeite waard, evenals de Grote Sint Bernhard-pas.

We staan stil bij de bergflora, de fauna (steenbok, gems en murmel tier, reptielen en insecten) en daarnaast ook bij het landschap en de cultuurhistorie (kastelen en overblijfselen uit de Romeinse Door een natuurgenieter en amateurfotograaf is het Aosta-dal en omgeving eens wat nader bekeken. De provincie Aosta beslaat het uiterste noordwest puntje van Italië en is gezegend met een schitterend landschap, een rijke cultuurhistorie én een rijke flora en fauna. Ten zuiden van het hoofd dal ligt het Parc National Gran Paradiso, de bakermat van de steenbok. Ook de kalkrijke hellingen aan de noordzijde van het hoofd dal zijn zeer de moeite waard, evenals de Grote Sint Bernhard-pas.

We staan stil bij de bergflora, de fauna (steenbok, gems en murmel tier, reptielen en insecten) en daarnaast ook bij het landschap en de cultuurhistorie (kastelen en overblijfselen uit de Romeinse oudheid. oudheid.

Terug naar agenda

Lezing over Het Aosta-Dal – Aat van den Bos

De Museumfabriek, Het Rozendaal, Enschede, Netherlands