Lezing: Olde Maten, boerenland of natuurgebied?

Lezing: Olde Maten, boerenland of natuurgebied?

14 april 2023

  • Organisatie: Veldschuur ism Staatsbosbeheer
  • Inschrijven bij: info@veldschuur.net
  • Kosten: 10,00
  • Website: www.veldschuur.net

Lezing: Olde Maten, boerenland of natuurgebied?  

Arend Spijker komt vertellen over zijn betrokkenheid met de Olde Maten en het Rouveense veld.  Arend is geboren en getogen in Rouveen. Zijn vader had als boer land in de nabijheid van de Oldematen. De liefde voor de natuur zit bij hem in de genen. Vele uren bracht hij in zijn jeugd door in dit gebied. Hij herinnert zich de vele zingende veldleeuweriken en de kemphanen die elk jaar weer op de vaste baltsplekken in het boerenland kwamen nog goed. Arend neemt ons mee met in de tijd van zijn jonge jaren, maar ook welke wijsheden van de natuur hij graag wil meegeven voor de jonge generaties.

Arend heeft op diverse plekken gewerkt. Eerst bij directie faunabeheer van het ministerie van LNV en de provincie Overijssel bij de muskusrattenbestrijding. Later werkte hij bij Staatsbosbeheer in verschillende functies en gebieden. De laatste jaren was hij gastheer/boswachter in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Inmiddels is Arend gepensioneerd en zet hij zich in als gepassioneerd vrijwilliger in zijn woonplaats Ommen in voor natuurprojecten in het Vechtdal. Ook is hij actief als natuurgids, zowel in het Vechtdal en de Wieden.

Vind je het leuk om meer te weten over het gebied de Olde Maten? Kom dan naar de boeiende lezing op vrijdagavond 14 april 2023.

De avond bijwonen kan alleen via opgave. De bijdrage voor de deelname is €10,– (dit is inclusief koffie/thee en koek). Met uw bijdrage ondersteund u de educatieve activiteiten van de Veldschuur. Na afloop is er ruimte voor gezellig napraten onder het genot van een drankje.

De winterverhalenen lezingen zijn een initiatief van de Gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten. Doel van deze avonden is de vele facetten van het gebied de Olde Maten & Zwartewaterskloosteronder de aandacht te brengen bij een breder publiek  

Terug naar agenda

Lezing: Olde Maten, boerenland of natuurgebied?

Wijkweg 2, Rouveen, Netherlands