Kom in de kerstvakantie lekker blubberen!

Kom in de kerstvakantie lekker blubberen!

24 december 2022 - 8 januari 2023

Durf jij te lopen over drijvend land? Houd je van zwarte modder aan je laarzen? Kun je jezelf het water over trekken op een ijzeren vlot? Als je blij wordt van zo’n avontuur kun je bij Bezoekerscentrum De Wieden op ontdekkingstocht. Hier is een rugzak voor de Blubber-de-blup-moeras-ontdektocht te huur. Daarin zitten een verrekijker, loepjes, een spiegel, een houten verzameldoosje en grappige opdrachten.

Liever de lucht in? Beklim de super bijzondere houten trap van de watertoren in Sint Jansklooster. Tel alle 207 treden tot je boven bent. Kijk dan vanaf 45 meter hoogte in het rond. De torenwachters laten je alles zien!

Praktische informatie

De moeras-ontdektocht is 3 km lang en vanwege het vele water geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Als er ijs ligt kan de route met de vlotjes niet gebruikt worden. De ontdekkingstocht duurt ongeveer 1,5 uur. Starten kan op de dagen dat het bezoekerscentrum open is tussen 12 en 14:30 uur. Kosten zijn € 10,00 per gezin, leden van OERRR en Natuurmonumenten betalen € 7,00.

Je kunt omhoog in de toren op donderdag 5 en zaterdag 7 januari 2023 van 12:15- 15:30 uur. Parkeer voor een bezoek aan de toren bij het bezoekerscentrum en loop langs het kunstwerk van Evert van Benthem in een kwartier naar de toren in het dorp.

Openingstijden van Bezoekerscentrum De Wieden in de kerstvakantie

In de kerstvakantie is het bezoekerscentrum ’s middags open op zaterdag 24 december, dinsdag 27 t/m zaterdag 31 december en op dinsdag 3 t/m zondag 8 januari; steeds tussen 12 en 16 uur. Adres: Beulakerpad 1, 8326 AH

Riet (Phragmites australis), Grassenfamilie (Poaceae), Poales, Eenzaadlobbigen (Liliopsida), flora, technisch gewas
oeverplant – Nationaal Park Weerribben-Wieden, De Wieden, Laarzenpad, Wanneperveen, Steenwijkerland, Kop van Overijssel, Overijssel, Nederland, Europa

.

Terug naar agenda

Kom in de kerstvakantie lekker blubberen!

Beulakerpad 1, Sint Jansklooster, Netherlands