Opschoonactie op de Dag van de Aarde

Opschoonactie op de Dag van de Aarde

22 april 2022
10.00

  • Organisatie: De Koppel
  • Inschrijven bij: info@dekoppel.com of 0523 273388
  • Kosten: € 3,-- per kind

Op vrijdag 22 april is het de Dag van de Aarde. Een internationale dag om nog eens extra aandacht te besteden aan klimaat en milieu. Vanuit De Koppel doen ze dat heel praktisch met een opschoonactie.

In Hardenberg zeggen ze immers ’niet ……, maar poetsen!’. Op vrijdag vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. Daarna wordt er gestart met het opruimen van zwerfafval in, op en rond de Vecht. Zo begint het zomerseizoen met een schone rivier, waarlangs het goed toeven is.

Het waterschap Vechtstromen stelt een boot beschikbaar waarin afval verzameld kan worden. De bedrijven Vechtdal Hooglanders, Expedition Outdoor en Vechtdal Express stellen de vaartuigen van de zogenaamde Vechtfloat beschikbaar, zodat ook de oevers goed bereikt kunnen worden. Daarnaast neemt een aantal verenigingen deel aan deze actie.

Wil je ook meedoen, alleen of in groepsverband, meld je dan aan bij De Koppel, zij zorgen dan voor spullen als grijpers. Wil je in je eigen buurt aan de slag, dan is dat ook heel mooi, materialen kun je aanvragen via mooi-schoon.nl.

De Plastic Soep begint op onze eigen stoep, hoogste tijd dus om daar iets aan te doen.
Aanmelden kan via info@dekoppel.com of 0523 273388 tijdens kantooruren, maandag gesloten.

Natuuractiviteitencentrum De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!

Terug naar agenda

Opschoonactie op de Dag van de Aarde

Vechtstraat 8, Hardenberg, Netherlands