Inspiratiesessie Groene Participatie Overijssel

Inspiratiesessie Groene Participatie Overijssel

17 juni 2024 - 17 juni 2024
13.30 - 17.30

  • Organisatie: Groene Loper

Er zijn al veel mooie voorbeelden waarbij inwoners samen met anderen aan de slag zijn gegaan om de openbare ruimte te vergroenen. Wat kunnen we leren van opgedane ervaringen? Hoe kunnen we nog meer mensen mee laten doen en de groep enthousiaste bewoners groter maken? Deze vragen staan centraal tijdens de Inspiratiesessie Groene Participatie. Aanmelden kan hier.

Programma vanaf 13.15 uur
Vanaf 13.15 uur kun je binnenlopen, om 13.30 uur starten we met de inspiratiesessie. Om 17.30 uur eindigen we na een gezellige netwerkborrel.

Er zijn 5 presentaties:

  1. Sociaal Tuinieren Enschede: Stichting Present neemt ons mee in hoe ze samen met vrijwilligers versteende voortuinen van (kwetsbare) huurders vergroenen.
  2. Voedselbos: Woningbouwcorporatie WBO wonen neemt ons samen met een omwonende/ mee in de aanpak rondom het aanleggen van een voedselbos samen met buurtbewoners (huurders en kopers). Alle tips en trucs nemen ze mee in een nieuw en groter voedselbos.
  3. Buurtaanpak: Dani Korai van IVN natuureducatie neemt ons mee in de Buurtaanpak in Overijssel. In verschillende buurten is de afgelopen jaren een methodiek gebruikt om samen met de buurt te vergroenen. Wat gaat hier heel goed bij en wat zijn leerpunten?
  4. Regenwaterafkoppeling: Estella Franssen van de Ulebelt neemt ons mee in het project om regenwater af te koppelen. Ze vertelt hoe ze hier in Deventer al 8 jaar mee bezig zijn in buurten én individueel en hoe het een vliegwiel naar andere thema’s zoals hittestress, vergroening en sociale cohesie is geworden.
  5. Just in time: Angelien Hoppen van Natuur en Milieu Overijssel vertelt hoe je bij een nieuwbouwproject op het juiste moment de nieuwe eigenaren enthousiasmeert om de tuin te vergroenen. Ze neemt ons ook mee hoe je bij bestaande bouw eigenaren kunt inspireren om de eigen tuin te vergroenen.

Voor wie? 
De bijeenkomst is voor iedereen die een warm hart heeft voor (groene) participatie, hittestress, klimaatadaptatie, verduurzaming, vergroening en/of sociale cohesie. Collega’s met expertise of praktijkervaring op een van deze onderwerpen zijn van harte welkom! Stuur de uitnodiging dus gerust door.

Ben je er bij?  Aanmelden kan via deze link 

We hopen dat je erbij bent! En heb je je al aangemeld, perfect natuurlijk.

Terug naar agenda

Inspiratiesessie Groene Participatie Overijssel

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, Nijverdal, Netherlands