IJsseldeltadag met aansluitend het Olde Maten Event

IJsseldeltadag met aansluitend het Olde Maten Event

25 mei 2024 - 25 mei 2024
10.00 - 16.00

  • Organisatie: De Veldschuur
  • Inschrijven bij: https://veldschuur.net/agenda/lezing-over-de-landschapsbiografie-van-de-olde-maten
  • Website: www.natuurwerkdag.nl

De Gebiedscoöperatie IJsseldelta organiseert jaarlijks een IJsseldeltadag. Inwoners van de IJsseldelta, belangstellenden en toeristen kunnen kennis maken met wat de IJsseldelta te bieden heeft. Dit jaar houdt het gebied tussen Zwartsluis en de Brommerd open huis, je bent van harte welkom tussen 10.30 en 16.00 uur in het gebied en vanaf 10.30 tot 20.00 uur bij de Veldschuur (Wijkweg 2 Rouveen).

Wat is er allemaal te doen bij de Veldschuur?
Van 10.00 tot 16.00 uur is Scouting de Veste aanwezig met een programma voor kinderen. Je kan bijvoorbeeld broodjes en koekjes versieren, brandnetelsoep maken. Stichting Staphorster Stipwerk laat hun mooie ambacht zien.
In de Veldschuur is koffie, thee, koek, frisdrank en ijs te koop.
Er is een fietsexcursie o.l.v. een gids die start om 11.00 en 14.00 uur (22 km, eigen fiets).

Ook is er een speciale BOER -WULP – NON kinderroute. Loop deze route en ontmoet de boer, de wulp en de non. Ga met ze op de foto en maak kans op mooie prijzen. De route gaat over verharding, maar ook door het weiland. Ook kun je een deel van de route met paard en huifkar afleggen.

Vanaf 16.00 tot 20.00 uur staat de alles in teken van Ontmoeten en Ontspannen bij het Olde Maten Event 2024. Er is eten te koop van ‘Brood van de Haan’ (o.a. pizza en broodjes), TotalMore Partyservice (o.a. oma’s friet) en heerlijke Angus hamburgers.
Je kunt genieten van de muziek van Roo, de broers uit Rouveen. En The Unstoppables met boswachter Nico en Jacobien.
Bierbrouwerij Veen en Turf is aanwezig om je kennis te laten maken met hun bijzondere bieren. Wat zeker aanwezig zal zijn is d’Olde Moat (met gagel uit de Olde Maten). 10.00

Terug naar agenda

IJsseldeltadag met aansluitend het Olde Maten Event

Wijkweg 2, Rouveen, Netherlands