Groene Loper Vechtdal avond ‘Natuur in je buurt’ met Johan Poffers

Groene Loper Vechtdal avond ‘Natuur in je buurt’ met Johan Poffers

28 november 2019
20.00

  • Organisatie: Groene Loper & De Koppel
  • Inschrijven bij: info@dekoppel.com of telefonisch 0523-273388
  • Meer informatie: info@dekoppel.com of telefonisch 0523-273388
  • Website: www.dekoppel.com

Op donderdagavond 28 november wordt er voor deelnemers aan het provinciale project Groene Loper Vechtdal en andere in groen geïnteresseerden een bijeenkomst gehouden bij De Bootsman in Ommen. Een must voor iedereen die wat meer groen in zijn eigen leefomgeving wil brengen. De bekende natuurliefhebber, stadsvogelkenner en gepassioneerd spreker Johan Poffers zal vertellen hoe dat met vaak simpele dingen te doen is, individueel in een tuin of gezamenlijk met een hele straat, wijk of buurt. Het thema van de avond is dan ook: Natuur in je buurt, bedreigingen en kansen, over stadsnatuur en natuurbuurten.

De Groene Loper Vechtdal is een initiatief van de provincie met als doel de biodiversiteit te vergroten door daar in gezamenlijkheid mee bezig te gaan. Daar zijn vouchers voor beschikbaar, waar de afgelopen jaren dankbaar gebruik van is gemaakt door verschillende initiatieven. Om een paar voorbeelden te noemen: de Buurttuin in Balkbrug, Openluchtbad Olde Vechte in Ommen, Huize de Eik in Slagharen, Tibbensteeg in Hoonhorst en de Natuurboerderij in Dalfsen. Heel veel variatie dus in aanvragers van een voucher met net zoveel variatie in uitvoering van de projecten.

Het wordt een leerzame, inspirerende en gezellige avond, er is tijd om ervaringen uit te wisselen en om bij te praten. Ook is er gelegenheid om mee te denken over de Bomenactie van de Provincie Overijssel, waar Miriam Gerrits van het projectteam Groene Loper Vechtdal over zal vertellen.

De toegang is gratis, wel graag aanmelden, want voor elke bezoeker ligt er kleine verrassing klaar. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur bij Restaurant De Bootsman, Coevorderweg 19 Ommen. Aanmelden kan via info@dekoppel.com of telefonisch 0523-273388.

Facebook: de Groene Loper Vechtdal

 

Terug naar agenda

Groene Loper Vechtdal avond ‘Natuur in je buurt’ met Johan Poffers