Feestelijke opening van het drijvende zonnepark de Sekdoornse plas

Feestelijke opening van het drijvende zonnepark de Sekdoornse plas

21 maart 2020
13.00 - 15.00

Op 21 maart 2020 zal één van de grootste drijvende zonneparken van Europa, Zonnepark Sekdoornse plas, feestelijk worden geopend. De opening is de kick-off van de participatie campagne van de Zwolse coöperatie Blauwvinger Energie. Zwollenaren kunnen vanaf dat moment stroom afnemen of financieel participeren in het drijvende zonnepark van 40.000 zonnepanelen. 
 
image.png
 
Blauwvinger Energie zal samen met betrokken partijen en de wethouder Monique Schuttenbeld, portefeuillehouder Energietransitie, het zonnepark feestelijk openen. Dit drijvende zonnepark is een unieke samenwerking van GroenLeven, investeringsplatform ZonnepanelenDelen, de gemeente Zwolle, Greenchoice, Blauwvinger Energie, KWS en Roelofs. Het zonnepark is op 21 maart tussen 13.00-15:00 uur eenmalig toegankelijk voor bezoekers en zal zelfs van nabij te bekijken zijn vanaf het water. De locatie is per fiets uitstekend te bereiken. 
 
Kees de Vries, voorzitter van Blauwvinger Energie: “Tijdens de opening willen we alle Zwollenaren van dichtbij laten kennismaken met dit zonnepark en ze echt laten ervaren waar de Zwolse Energie wordt opgewekt en straks via Greenchoice wordt verkocht. Een unieke kans want hierna is de plas afgesloten voor bezoekers”.
 
Elektrische bootjes
Naast de mogelijkheid om via elektrische bootjes de zonnepanelen op de vlonders van dichtbij te bekijken is er de gelegenheid om nader kennis te maken met de verschillende partners binnen het project. Blauwvinger Energie, Greenchoice en ZonnepanelenDelen geven informatie over hoe Zwollenaren stroom kunnen afnemen of financieel kunnen participeren in het project. Daarnaast is er een informatiemarkt met duurzaamheidsprojecten die in Zwolle plaatsvinden. Ook zijn er tal van activiteiten voor kinderen. Er is ongeveer voor 100 mensen de mogelijkheid om via de elektrische bootjes de vlonders te bereiken. Daarom vragen we geïnteresseerden om zich aan te melden voor de elektrische bootjes via info@blauwvingerenergie.nl
 
Tijdens de opening is er de mogelijkheid om direct in te schrijven voor de financiële participaties via ZonnepanelenDelen en om Zwolse Energie af te nemen via Greenchoice. Op deze dag geldt een éénmalige speciale aanbieding voor de eerste inschrijvers, ze krijgen een extra korting op de financiële participaties.
 
Energieprojecten
Het drijvende zonnepark op de Sekdoornse plas is onderdeel van een reeks aan energieopwekking projecten waar Blauwvinger Energie in Zwolle aan deelneemt. In totaal zijn deze projecten ongeveer vergelijkbaar met 21% van het energieverbruik van heel Zwolle. Op dit moment wordt er, door Groenleven, gewerkt aan de realisatie van een tweede drijvende zonnepark op de Bomhofsplas net buiten Zwolle waar Blauwvinger Energie ook de participatie voor Zwollenaren mogelijk maakt. Blauwvinger Energie heeft als coöperatie het doel om de opwek van energie zoveel mogelijk eigendom van Zwollenaren te laten zijn en de opbrengsten in Zwolle te houden. Zet het in de agenda en vertel het voort! Samen maken we er een feestje van!
Terug naar agenda

Feestelijke opening van het drijvende zonnepark de Sekdoornse plas

Sekdoornse Plas, 8013 Zwolle, Netherlands