Expositie over vogels in het Vechtdal

Expositie over vogels in het Vechtdal

27 september 2022 - 30 december 2022

  • Organisatie: De Koppel
  • Inschrijven bij: 0523-273388 of info@dekoppel.com

Tot het eind van het jaar is er aandacht voor vogels in het Vechtdal. De expositie heet: ‘Vogelschool’.

Op 10 panelen is er aandacht voor 10 soorten vogels. Dat kunnen alledaagse vogels zijn, zoals de koolmees en de roek, maar het kunnen ook zeldzame vogels zijn, denk aan de patrijs. Een bijzonder buitenbeentje in de expositie is de zeearend. Deze prachtvogel, ook wel vliegende deur genoemd, komt voor in de Oostvaardersplassen, maar in het Vechtdal hebben we heel soms het genoegen dat hij overvliegt.

Iedere vogel heeft zijn eigen paspoort, er zijn wist-je-datjes, brieven met een hartenkreet vanuit de vogel en er zijn QR-codes die verwijzen naar filmpjes.

Het is nu wel zomervakantie, maar met name voor kinderen is het leuk om een vogelschooldiploma te halen: ‘De Gouden Veer’. Doe de test op de 1e verdieping, waar 4 electrospellen staan. Op het diploma wordt je naam vermeld, met de score erbij en vergeet vooral je lievelingsvogel niet. Voorop staat verder nog informatie over een wandeling door het Vechtpark en achterop staan vogels, die je af kunt strepen als je ze gezien hebt.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen bij De Koppel. Neem gerust een kijkje. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Let op: zaterdag 27 augustus gesloten!

De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal en te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388.

Terug naar agenda

Expositie over vogels in het Vechtdal

Vechtstraat 8, Hardenberg, Netherlands