Exclusieve Broedvogelcursus

Exclusieve Broedvogelcursus

20 maart 2024 - 30 juni 2024
19.00 - 22.00

  • Organisatie: Staatsbosbeheer
  • Inschrijven bij: https://www.sovon.nl/actueel/agenda/cursus-broedvogels-bmp-inventariseren-de-weerribben
  • Kosten: €25,- per deelnemer

Sovon en Staatsbosbeheer organiseren een exclusieve Broedvogelcursus in De Weerribben, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. In deze cursus leert u alles over de Monitoring van broedvogels en de Project-methode (BMP), een gestandaardiseerde manier om broedvogels te inventariseren. Met een boot voor zonsopgang luisteren naar vogels zoals porseleinhoen, snor en sprinkhaanzanger in De Weerribben, dat staat je te wachten als je je opgeeft.

U krijgt vijf avonden instructie van een ervaren broedvogelteller, die u de fijne kneepjes van het vak leert. U leert hoe u de verschillende soorten broedvogels kunt herkennen aan hun uiterlijk, geluid en gedrag. U leert ook hoe u de gegevens kunt registreren en invoeren in de database van Sovon. Zo draagt u bij aan de kennis over de vogelpopulaties in De Weerribben, een uniek laagveenmoerasgebied met een rijke biodiversiteit.

De cursus vindt plaats van maart tot juni 2024, op vijf woensdagavonden van 19:00 tot 22:00 uur. De kosten bedragen €25,- per deelnemer, inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. De locatie is De Weerribben in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Wilt u meer weten over de cursus en hoe deze uw professionele expertise kan verrijken? Klik snel op de volgende link: https://www.sovon.nl/actueel/agenda/cursus-broedvogels-inventariseren-de-weerribben

Wees er snel bij, want er zijn slechts 15 plekken beschikbaar. Meld u nu aan en word een echte broedvogelkenner!

Terug naar agenda

Exclusieve Broedvogelcursus

Hoogeweg 27, Ossenzijl, Netherlands