KLERENZOOI closet sale

KLERENZOOI closet sale

21 april 2024 - 21 april 2024
11.00 - 16.00

  • Organisatie: KLERENZOOI

Op zondag 21 april organiseert KLERENZOOI de grootste ‘closet sale’ tot nu toe in de Spoorzone van Zwolle. De tweedehands kledingmarkt betreft meer dan 90 verkoopplekken en bijna 200 kasten om uit te shoppen. Verkopers bieden allerlei soorten tweedehands kleding aan; van preloved trendy items, kinderkleding, merkkleding tot aan vintage.

Het evenement KLERENZOOI is inmiddels een begrip in de regio Zwolle. De organisatie wil laten zien hoe gemakkelijk en plezierig het kan zijn om tweedehands te kopen in plaats van altijd maar nieuw. KLERENZOOI omschrijft zichzelf daarom als een circulaire modebeweging die de vervuilende mode-industrie wil stoppen en duurzaamheid, eerlijkheid en verbinding wil bevorderen. Met een focus op de verkoop van tweedehands kleding, biedt KLERENZOOI een unieke gelegenheid voor zowel verkopers als bezoekers om deel te nemen aan de circulaire economie.

De closet sale, zoals het evenement wordt genoemd, brengt verschillende verkopers samen om hun tweedehands kleding aan te bieden. Vergelijk het met Vinted maar dan offline. Verkopers huren een plek en creëren hun eigen ‘winkel’. Elke stand is anders. De bezoekers krijgen de kans om uit deze tweedehands pop-up winkels te shoppen. Het evenement belooft niet alleen een bron van inspiratie te zijn, maar ook een ontmoetingsplaats waar gelijkgestemden elkaar kunnen vinden en versterken in hun streven naar een schonere, eerlijkere en duurzamere mode-industrie.

Naast een berg aan kleding is er ook lokale horeca aanwezig om de bezoekers te voorzien van een hapje en een drankje. Zo kun je onder andere terecht bij Het Konkeltje voor een heerlijke bak koffie of een kopje thee. Bovendien wordt de betrokkenheid versterkt door samen te werken met partners, waaronder Stichting Kringloop Zwolle, die zich inzetten voor duurzaamheid door overgebleven kleding te verzamelen en te herbestemmen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom langs, geniet van een dag vol mode, lekker eten en drinken, en ondersteun KLERENZOOI in hun missie voor het hergebruik van kleding. Het evenement vindt plaats van 11:00 tot 16:00 uur op het binnenplein van de Spoorzone, naast Perron 038. Toegang is gratis en parkeren is beschikbaar in de buurt.

Voor meer informatie, bezoek het Instagram account van KLERENZOOI (@klerenzooizwolle) of neem contact op met de organisatie via e-mail: zwolle.klerenzooi@gmail.com.

Datum:

Zondag 21 april 2024 – 11:00 uur tot 16:00 uur

Locatie:
Spoorzone Zwolle | Hanzelaan 95B, 8017 JE Zwolle

Entree:
Toegang is gratis

Terug naar agenda

KLERENZOOI closet sale

Hanzelaan 95B, 8017 JE Zwolle, Netherlands