Documentaire There is a Place on Earth

Documentaire There is a Place on Earth

20 april 2023
19.30

  • Organisatie: Deze avond is een samenwerking met de KNNV (de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging), Stichting Wild About Music en De Museumfabriek tot stand gekomen.
  • Inschrijven bij: https://www.demuseumfabriek.nl/content/3442/nl/documentaire-there-is-a-place-on-earthnbsp
  • Kosten: Een ticket voor deze avond en het nagesprek kost € 10.
(Vrienden van De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe hebben op vertoon van hun app of ledenkaart gratis toegang. KNNV leden betalen voor de lezing € 5, KNNV-

There Is A Place On Earth is een documentaire over de rol van kunstenaars in natuurbehoud. Op 20 april is de documentaire te zien in De Museumfabriek. Filmmaker Ellen van den Honert neemt ons mee op een poëtische reis rond de wereld, waarbij we kunstenaars ontmoeten die met buitengewoon creatief werk een grote toewijding aan de natuur tonen.

Tijdens dit proces ervaren we een unieke, intuïtieve verbinding met de wilde natuur – en de noodzaak om deze te beschermen. Om de film te maken zijn zowel kunstenaars als natuurbeschermers geïnterviewd in Portugal, India, de USA, Frankrijk, Canada, Hawaii, Zuid-Afrika en Nederland. Heel bijzonder is dat de collectie dierschilderijen van G.J. van Heek jr., bewaard in het Rijksmuseum Twenthe, een niet onaanzienlijke rol in deze film speelt.
Vanuit de gedachte dat kunst een krachtige manier is om ons met de natuur te verbinden heeft Ellen van den Honert deze documentaire gemaakt. Zij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte internationaal als muziekdocent, projectmanager en ondernemer, terwijl ze ook als liedjesschrijver en artiest actief was. In 2015 richtte ze de Wild About Music Foundation op om de synergie tussen kunst en natuurbehoud te bevorderen.
Na de filmvertoning volgt een nagesprek met de filmmaker.

Praktische informatie: Boek uw ticket via

Regio Enschede leden die vrijwilliger zijn bij De MuseumFabriek hebben (op vertoon van QR-code of ontvangstmail van De MuseumFabriek) gratis toegang.)
In het museumcafé kunt u tegen betaling een kopje koffie of thee nuttigen. Kom donderdag 20 april 2023, de inloop is 19.15 uur en de avond start om 19.30 uur.

Locatie: De Museumfabriek, Het Rozendaal 21, 7523 XG Enschede, 053-20 12 099
DocLands 2021 – ‘There Is A Place On Earth’ – Official Trailer:

Terug naar agenda

Documentaire There is a Place on Earth

Het Rozendaal 21, 7523 XG Enschede, Netherlands