De Stad Verbeeldt exposeert in Kunstruimte Het Langhuis

De Stad Verbeeldt exposeert in Kunstruimte Het Langhuis

15 mei 2020 - 15 juni 2020

  • Organisatie: Stichting De Stad Verbeeldt
  • Meer informatie: info@destadverbeeldt.nl

Storytelling in fotografie, beeld en geluid

Stichting De Stad Verbeeldt gaat samen met Noorderlicht Groningen exposeren in Kunstruimte Het Langhuis in Zwolle. De Stad Verbeeldt wil Zwolle beter op de kaart zetten met storytelling in fotografie, beeld en geluid.  Afgelopen jaar is de expositie Zilveren Camera met succes tentoongesteld in Zwolle, 70 jaar journalistieke fotografie. Het komend jaar staat in het teken van de expositie Terzijde van Ton Broekhuis, Noorderlicht Groningen, de expositie De Stad Verbeeldt en de expositie Zilveren Camera.

Samen met Noorderlicht Groningen heeft De Stad Verbeeldt Fotosalons, werklabs & ateliers georganiseerd in de Stadkamer.  De Stad Verbeeldt houdt dan ook een warm pleidooi voor het professionaliseren van het vakgebied storytelling in fotografie, beeld en geluid.

Expositie ‘Terzijde’ van Ton Broekhuis, Noorderlicht Groningen

Deze expositie is uniek voor Zwolle en wordt geëxposeerd in Kunstruimte Het Langhuis, Goudsteeg 8, Zwolle van 4 april tot 9 mei 2020.  Ton Broekhuis fotografeert schoonheid, bloei en sterfte in zijn directe woonomgeving in de Friese Stellingwerven. Met zijn hond als trouwe wandelgezel beweegt hij door het landschap en kruipt diep in de eigen tuin. Van sprietjes gras tot bossen tot vogellijkjes, telkens weer is er de verrassende rijkdom van een schijnbaar onooglijke natuur. In zijn werk wisselen intimiteit en abstractie elkaar af, in grootse reizen door een wereld op loopafstand.

Expositie De Stad Verbeeldt

Stichting De Stad Verbeeldt organiseert een expositie De Stad Verbeeldt van 15 mei tot 15 juni 2020 in Kunstruimte Het Langhuis, Goudsteeg 8, Zwolle. In samenwerking met de opleiding Journalistiek Windesheim, Foto Vakschool Apeldoorn en Amsterdam en Noorderlicht Groningen, wordt gewerkt door professionals, amateurs, (wijk-)bewoners, leerlingen en studenten aan Storytelling in fotografie, beeld en geluid (Visual Storytelling). Meer dan 100 deelnemers hebben afgelopen maanden de Fotosalons, werklabs & ateliers gevolgd op het gebied van fotografie, film, animatie, gaming en multimediale producties in de Stadkamer Centrum. De twee Zwolse wijken Binnenstad/Centrum en Aalanden staan in Zwolle centraal.

De expositie De Stad Verbeeldt is gepland van 15 mei tot 15 juni 2020 in Kunstruimte Het Langhuis, Goudsteeg 8, Zwolle. Deelnemers kunnen beeldverhalen inleveren tot 1 april 2020 via wedstrijd@destadverbeeldt.nl. Er worden nog 2 werklabs & ateliers gegeven, zie https://destadverbeeldt.nl/professionals-amateurs. De vakjury maakt een selectie voor de expositie.

Prijzen

Fotozaak Hans Keuzekamp, Bootsma Technologies en Waanders in de Broeren hebben prachtige prijzen beschikbaar gesteld voor de 1e, 2e, en 3e prijs en publieksprijs.

Terug naar agenda

De Stad Verbeeldt exposeert in Kunstruimte Het Langhuis

Goudsteeg 8, 8011 PP Zwolle, Netherlands