Cursus wilde planten in je Voedselbos

Cursus wilde planten in je Voedselbos

20 april 2024 - 20 april 2024
09.30 - 15.30

  • Organisatie: Werkplaats Voedselbossen
  • Inschrijven bij: vbwptwente@gmail.com
  • Kosten: 15 euro per persoon

Ontmoetingsdag

De knoppen lopen uit, bloesems verschijnen. Het voedselbos kleurt weer groen. De fruit- en notenoogst laat nog even op zich wachten. Toch is er waarschijnlijk
al vanalles te eten. Deze ontmoetingsdag gaat over
de kruidlaag die je van de natuur kado krijgt, zoals paardenbloem, brandnetel en hondsdraf. Nuttige planten, maar wat kun jij errmee?

‘Wild’ plukken in het voedselbos

Deze dag vertelt Wildplukker Leah Groeneweg over een aantal wilde planten die je zomaar kunt tegenkomen in je voedselbos. Ook reikt ze een aantal lekkere recepten aan. Een voorproefje vind je op www.inhetwildeweg.nl. Mia Carey legt vervolgens de link naar het voedselbos: Wat komt ze tegen in haar eigen bos en hof? Hoe nodigt ze wilde planten uit, en wat is het effect daarvan op de ontwiikeling van het voedselbos? Samen met Leah wandelen we over Mia’s Voedselhof naar haar voedselbos. waar we zelf gaan plukken voor het middagmaal en de thee.

Lunch en uitwisseling

Tussen de middag gaan we samen aan tafel met een kop soep uit het bos. Neem zelf iets aanvullends te eten of drinken mee, liefst om te delen (Potluck). Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Tegen het eind van het programma blikken we vooruit naar de najaars-ontmoetingsdag, die gaat over het verwerken van de voedselbos-oogst. Daarna is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Heb je interessante boeken over het onderwerp? Neem ze mee voor op de literatuurtafel. Zorg dat je naam erop staat, zodat iedereen weer met z’n eigen boeken naar huis gaat.

2024_Werkplaats_Voedselbossen_Uitnodiging_V3

Terug naar agenda

Cursus wilde planten in je Voedselbos

Tilweg 1, Gees, Netherlands