Buitencentrum Weerribben: Open dankzij ondernemers en vrijwilligers

Buitencentrum Weerribben: Open dankzij ondernemers en vrijwilligers

31 maart 2020
openingstijden

Ossenzijl – Buitencentrum Weerribben heeft haar deuren weer geopend. Het visitors center gelegen in het grootste wetland van Noordwest-Europa belandde vorig jaar in zwaar weer. De winterperiode is benut voor onderzoek naar een doorstart en reorganisatie. Mede dankzij drie ondernemers en vele vrijwilligers is het gelukt om de gewaardeerde toegangspoort van het waterrijke gebied in stand te houden.
De boswachters gingen in gesprek met de buren. Samen sloegen ze de handen ineen. Met hulp van recreatiebedrijf De gele lis, rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes, recreatiecentrum de Kluft en vrijwilligers is het Buitencentrum weer 6 dagen per week open voor toerisme. Vanaf april tot eind oktober op dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur en deze maand alleen op donderdag en zondag van 12 tot 16 uur. Tijdens Pinsteren en Pasen ook op maandag open van 10 tot 17 uur.
 
Ontwikkeling
Boswachter Denny Kroeze is blij dat het centrum weer open is. “Bezoekers kunnen hier zien en beleven hoe bijzonder het landschap is. Dat willen we graag behouden. Dat kan nu weer met de helpende hand van de recreatiebedrijven en onze vrijwilligers.“ Voorlopig wordt er nog gewerkt vanuit het oude gebouw. Onderzocht wordt hoe in de toekomst op deze plek toerisme en de natuur- en cultuurwaarde van het gebied versterkt kunnen worden in de vorm van een duurzaam European Wetland Center.
 
Vaarexcursies
In en rondom Buitencentrum Weerribben is hét startpunt voor een vaartocht met overdekte rondvaartboot, fluisterboot of kano in het noordelijk deel van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Of een wandel- of fietstocht. Met rust, riet en ruimte. Kom eerst binnen kijken om buiten meer te zien. In het buitencentrum is een toeristisch informatiepunt en veel informatie over het natuurgebied. Regelmatig zijn er leuke activiteiten zoals een vaartocht door De Weerribben. Elke dinsdag en donderdag vertrekt er om half 11 een boot voor een vaarexcursie. Aanmelden kan online via de website van Staatsbosbeheer of ter plaatse. Groepen kunnen contact opnemen door een e-mail te sturen naar weerribben@staatsbosbeheer.nl
 
Vrijwilligers
Er is een groot aanbod van educatieve activiteiten en excursies. Deelnemers worden begeleid door deskundige vrijwilligers en daarvan zijn er nooit genoeg. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden als educatievrijwilliger bij Staatsbosbeheer. Neem contact op met Buitencentrum Weerribben via weerribben@staatsbosbeheer.nl of kijk op www.staatsbosbeheer.nl/vrijwilligers voor meer informatie. 
Terug naar agenda

Buitencentrum Weerribben: Open dankzij ondernemers en vrijwilligers

Hoogeweg 27, 8376 EM Ossenzijl, Netherlands