2e Pinksterdag Dag van het Kasteel op Buitenplaats de Horte

2e Pinksterdag Dag van het Kasteel op Buitenplaats de Horte

6 juni 2022
12.00 - 16.00

  • Organisatie: Landschap Overijssel en iGNITE!
  • Inschrijven bij: www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

Maandag 6 juni – 2e Pinksterdag – organiseren Landschap Overijssel en iGNITE! Music Agency de Dag van het Kasteel met een speciaal programma op Buitenplaats de Horte. Met tal van leuke activiteiten op dit unieke landgoed. Ga mee met een excursie door het landhuis en de tuin of kies voor een muziekwandeling met Fré. Van 12.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Meld je vooraf wel aan voor de excursie of muziekwandeling.

Buitenplaats de Horte

Buitenplaats de Horte is begin 17e eeuw aangelegd in overwegend Franse stijl. Bijzonder is dat het landgoed nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Het is een belangrijk tuin- en cultuurhistorisch complex. Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis De Horte, de tuin, ’t Witte Huis, boerderij de Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas. Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de bunzing, das, otter, hermelijn, lijster, wielewaal en het visdiefje. In de natuurakkers bloeien margriet en boterbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang. Tijdens de Dag van het Kasteel worden veel verborgen verhalen verteld over de natuur en cultuur van De Horte. En over de unieke historie van het landschap in Overijssel, vroeger en nu. Deze excursies starten om 12.30 en 14.30 uur.

Muziekwandeling

Tijdens de muziekwandeling van Fré, Frederike Berendsen, komt de natuur tot leven. Fré vermengt jazz soul, folk en woodstock rock tot een geheel eigen stijl, dansbaar en dromerig tegelijk. Ze raakt en verbindt met teksten die hun publiek uitnodigen na te denken over hun eigen rol in het streven naar een betere wereld. Het nieuwe album ‘We rise when we lift each other up’ is een reflectie van zangeres en songwriter Frederike Berendsen op de rol van haar familie- in de breedste zin- in haar persoonlijk en muzikale ontwikkeling. Ze snijdt thema’s aan die universeel zijn: hoe zet je verdriet om in acceptatie en kracht en hoe vind je verbinding met andere mensen in deze technologische hecht verbonden maar menselijk eenzame wereld? De muziekwandelingen starten om 12.15 en 14.15.

Barista in de tuin van de Horte

Wil je op eigen gelegenheid wandelen en genieten van de tuin van De Horte dan kan dat natuurlijk ook. Er is tijdens de Dag van het Kasteel een barista aanwezig met een koffiekar waar je een lekker kopje koffie, thee, limonade en eigengemaakte lekkernij kunt kopen.

 Aanmelden en kosten

Kijk voor meer informatie, aanmelden en de kosten op onze website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 15 personen bij de excursie en 20 personen bij de muziekwandeling.

 

Terug naar agenda

2e Pinksterdag Dag van het Kasteel op Buitenplaats de Horte

Poppenallee 39, Dalfsen, Netherlands