20 mei voorjaarsmarkt bij Erf Decohof, een (bio)divers aanbod uit de buurt

20 mei voorjaarsmarkt bij Erf Decohof, een (bio)divers aanbod uit de buurt

20 mei 2024 - 20 mei 2024
11.00 - 16.00

  • Organisatie: diverse

Op tweede Pinksterdag slaan 13 lokale ondernemers de handen in een voor de Voorjaarsmarkt op Erf Decohof. Kom je genieten van al het moois en lekkers wat onze buurt te bieden heeft? Van tuinadvies, planten en struiken tot groente en vlees; een (bio)divers en lokaal aanbod.

Even voorstellen – de Erfdelers van Erf Decohof

Op Erf Decohof vind je drie bedrijven samen onder het motto ‘mens, plant en dier werken samen hier’. Bij Decohof vind je grotere tuinplanten, haagplanten en eetbare struiken en bij Kwekerieje kun je je tuin compleet maken met inheemse en eetbare planten. In de boerderijwinkel en bij Zelfoogsttuin De Plukkerij doe je je boodschappen en neem je varkensvlees,  groente, fruit en ander lekkers mee.

Lekker lokaal boodschappen doen én proeven

Naast de erfdelers van Decohof staan ook Nico en Annet van de bOERgondische markt op onze markt met vlees van eigen erf en ‘keeze’ gemaakt van melk van eigen koeien. Lekkere trek of dorst? Ook aan de inwendige mens is gedacht. Marko van biologisch en veganistisch cateringbedrijf Groentje maakt heerlijke gerechten die je op de markt kan proeven. Bij de Vechtdalbrouwerij haal je een lokaal biertje voor thuis.

Aan de slag met de tuin?

Zie je door de planten het bos niet meer? Wil je jouw tuin veranderen, maar je weet niet waar te beginnen? Birte (www.diverte.nl), Dineke (dh-tuinontwerp.nl) en Edith (Roos&boom ecologisch hovenier) staan voor je klaar tijdens de voorjaarsmarkt. Zij kunnen je van alles vertellen over het belang van onbespoten, inheemse planten. Daarnaast kunnen ze je inspireren met een advies over kleine of grote aanpassingen in de tuin. Neem een paar overzichtsfoto’s mee van jouw tuin, want zij staan klaar om al jouw tuinvragen te beantwoorden. Dan kun je daarna gelijk planten en struiken meenemen bij Decohof en Kwekerieje! Ilona van Bokkies Groenvoor neemt je voor nog wat extra inspiratie mee op een wildplukwandeling over het erf. Ontdek tijdens de markt hoe ook jij kan deelnemen aan Hoonhorst bloei, zo kan je samen met buurtgenoten meedoen met zaai- en plantacties. Imker Jurre van Erf Decohof maakt  de biodiverse markt compleet.

Terug naar agenda

20 mei voorjaarsmarkt bij Erf Decohof, een (bio)divers aanbod uit de buurt

Tibbensteeg 12, Dalfsen, Netherlands