Zomerstress…

juli 21, 2022

Zomerstress…

 

Afgelopen dinsdag was de heetste 19 juli ooit gemeten. De kranten stonden vol van allerlei tips wat je zoal kunt doen om met de hitte om te gaan. Een heel effectieve maatregel zijn bomen Mocht je een plekje in de buurt zien, waar voor komende hete dagen bomen kunnen staan, kijk dan even op de site onze provincie voor mogelijke subsidie. Ook andere dingen leveren zomerstress op, bijvoorbeeld de boerenprotesten of de afhandeling van bagage op Schiphol.

Op de Speld las ik een mooi satirisch artikeltje over onze drang om nog warmere landen te bezoeken Afgelopen weekend beleefde Schiphol bijna een reizigersinfarct en stonden de wegen naar het Zuiden bomvol. Naast vliegdrukte, bagagestress en files, zoeken we in onze drang naar rust en koelte kennelijk niet vanzelfsprekend de meest logische plaatsen op.

Zelf heb ik ook een beetje last van vakantiestress. Een vinklijst met allerlei acties die ik voor mijn vakantie wil afronden, levert een beeld op dat er na mijn vakantie geen mogelijkheid meer is om iets te doen. Dat laatste zou betekenen dat het dan ook eigenlijk vakantie is. Deze gedachte zorgt dat ik opeens meer ontspannen dit blog type. Dat overigens wel echt voor de vakantie of moet.

 

Een prettige zomer gewenst!