Tijd voor actie?!

september 15, 2022

Tijd voor actie?!

 

Op 27 september houden we een Bijpraatsessie in Deventer met een inleiding van professor Noelle Aarts. Zij is gespecialiseerd in conflict en dialoog bij complexe natuur- en milieuvraagstukken. Hoewel ik niet het meest activistische type ben, kriebelt het bij mij zeker. Veel van de afgelopen tijd vraagt om actie: de schijnbare polarisatie tussen boer en natuur, klimaatonrechtvaardigheid door de hoge gasprijzen en enorme droogte. Tegelijkertijd zie ik een overheid die ook zoekt, wikt en weegt en soms moeilijk in beweging is te krijgen. Kortom, ik hijs al bijna de groene vlag en kom in actie.

 

Toch is er iets wat mij weerhoudt om dit te doen. Ik wil niet bijdragen aan nog verdergaande polarisatie. Bovendien weet ik dat ik ook dingen doe die klimaatbelastend  zijn en dan zou ik de wijsheid in pacht hebben en zeggen hoe het wel moet.  Daarom kijk ik uit naar de inleiding van Noelle Aarts en het gesprek over haar bijdrage. In een podcast van de Correspondent legt ze haarfijn uit dat dé boer niet bestaat. Zo bestaat dé milieuactivist en dé burger ook niet. We zijn allen mensen en ik heb het, wellicht naïeve, geloof dat we allemaal het beste willen voor (onze) kinderen. Ook denk ik nog steeds dat echte dialoog beter is dan een debat met als inzet wie gelijk heeft.

Graag ontmoet ik je op 27 september bij onze Bijpraatsessie en kijk hoe we samen stappen kunnen zetten. Want zonder actie komen we er ook niet. Dus geef niet op, maar meld je aan