#Natuurdichtbij

april 30, 2020

#Natuurdichtbij

Het is duidelijk dat we in een rare tijd leven. Er ontstaan allerlei initiatieven om er maar het beste van te maken. Dat is mooi om te zien. Eén van die initiatieven is onze eigen #natuurdichtbij fotochallenge. Zelf probeer ik, als absolute amateurfotograaf (en zelfs dat is nog een lichte overdrijving), elke dag een kiekje te maken van mijn #natuurdichtbij. Het geeft een vorm van afleiding en tegelijkertijd leert het mij met een nieuwe blik naar mijn omgeving te kijken.

Ik heb het vermoeden dat veel meer mensen met een nieuwe blik naar hun omgeving kijken. Als ik één van mijn rondjes loop om, met de woorden van Rutte, even een “frisse neus te halen” zie ik vele mensen genieten van een momentje buiten. Natuurlijk heeft het mooie weer hier ook zijn invloed. Ik heb het gevoel dat al deze mensen zich bevoorrecht voelen met de plek waar ze wonen en dit met nieuwe intensiteit. Zo ervaar ik dat zelf ook. Het is zalig om een stukje uiterwaard te pakken of even langs de IJssel te lopen.

Als ik de foto’s zie van de challenge ervaar ik hetzelfde. Iedereen geniet van de groene omgeving dichtbij. Dat geeft me een warm gevoel en dat is heel prettig in deze tijd. Ik denk zelf dat we helaas (en ook een beetje gelukkig) naar een verlenging van de fotochallenge moeten gaan, maar ik hoor graag wat jij ervan denkt.