Natuur opnieuw dichtbij!?

oktober 28, 2020

Natuur opnieuw dichtbij!?

Eigenlijk heb ik de behoefte om over iets anders dan de corona-crisis te schrijven, maar ik merk dat het een groot deel van ons leven bepaalt. Helemaal nu we weer gedeeltelijk in lockdown zijn. Het valt me dit keer zwaarder dan de eerste keer, hoewel de kinderen nog een redelijk normaal leven kunnen leiden bij deze gedeeltelijke lockdown. Ondanks al het leed had de eerste lockdown ook iets unieks en keek ik met andere ogen naar mijn leefomgeving. Ik zag veel mensen hetzelfde doen op hun dagelijkse rondje. Nu bij deze tweede lockdown zie ik dat minder en lukt het me ook slechter onbevangen te genieten van de natuur in mijn directe leefomgeving.

Gelukkig werd ik afgelopen weekend geprikkeld door de mooiste foto’s van collega’s, die er op uit trokken om de herfst te bewonderen. De bijzonderste paddenstoelen kwamen voorbij op de groeps-app. Dankbaar liep ik opnieuw een rondje in mijn omgeving en genoot weer met volle teugen van de herfst. Soms is een klein impulsje van buiten nodig om opnieuw te genieten. Ik hoop dat jullie ook dat kleine impulsje blijven vinden, zodat we kunnen blijven genieten van de natuur dichtbij.