In memoriam, Livia Leysen

december 20, 2021

In memoriam, Livia Leysen

Op 9 december is onze gewaardeerde collega Livia Leysen overleden. Zij was al geruime tijd ziek. Afgelopen maandag spraken we met collega’s over haar. We deelden onze waardevolle herinneringen. Voor enkelen aan tafel was Livia het begin van hun loopbaan. In sollicitatiegesprekken vroeg Livia indringend en betrokken aan je of je wel echt passie voor ons werk hebt. Die passie had Livia zeker. Bij Natuur en Milieu Overijssel was Livia verantwoordelijk voor onze communicatie. Zo zorgde ze ervoor dat we prominent aanwezig zijn op sociale media.

 

Ruim 13 jaar werkte ze bij ons. Hier kon ze haar liefde voor de ‘menskant’ van het werk combineren met haar passie voor de natuur. Deze combinatie kwam terug in het ondersteunen van groene vrijwilligers. Op het gebied van het groene vrijwilligerswerk was ze zelf ook jarenlang een ervaringsdeskundige.

Als twee van haar mooiste projecten noemde Livia de Overijsselse bijenbeweging en Living Lab Natuurinclusieve Landbouw. Bij het Living Lab inspireerde Livia boeren tot een nieuwe manier van werken binnen het agrarische bedrijf. In de bijenbeweging werkte Livia aan insectenvriendelijke inrichting en beheer bij onder andere gemeenten. Ook ondersteunde ze vele bewonersinitiatieven op dit gebied. Groen en mensen kwamen in deze projecten fantastisch samen.

Livia heeft enorm veel betekend voor ons als professional, maar ook als mens. Gepassioneerd en betrokken op zoek naar het beter en mooier maken van Overijssel en vooral samen met anderen.

Bedankt Livia, in ons hoofd zal je blijven rond zoemen. Onze bijenkoningin.

Matthijs Nijboer, namens alle collega’s.