Een echt boompje opzetten

januari 19, 2021

Een echt boompje opzetten

Ik heb de laatste tijd enorm de behoefte om zomaar eens met iemand een boompje ergens over op zetten. Het liefst in één of andere kroeg met iemand die ik nog niet écht ken of al heel lang niet gezien heb, want wandelen met bekenden doe ik al genoeg. Deze behoefte komt natuurlijk sterk voort uit de situatie waarin we ons bevinden. Een goede boom opzetten vraagt voor mij meer dan contact via een beeldscherm.

Eigenlijk heb ik ook de behoefte met zijn allen een echte boom op te zetten. Een mooie studie van Atelier Overijssel gaat in op de waarde van bomen in Overijssel. Zelf vind ik het bijzonder dat, wanneer ik door het park loop bij het huis waar ik ben opgegroeid, de verhalen van vroeger boven komen drijven bij de bomen die ik zie. De klimboom, de verstopboom en ook de boomhut laten verhalen door mijn hoofd dwarrelen. Graag gun ik iedereen zijn boom. Ik vind fantastisch dat we zowel in Overijssel als landelijk ons hard maken voor meer bomen in Nederland en hoop dat we uiteindelijk door alle bomen het bos niet meer zullen zien.

Als je hierover nog eens een boompje met me wilt opzetten, hoor ik het graag!