Dit is de laatste X

mei 16, 2023

Dit is de laatste X

Aan de keukentafel thuis zit ik na te genieten van het minisymposium dat we hielden voor mijn afscheid. In mijn pubertijd was Doe Maar ongekend populair. De laatste weken ontkom ik niet aan dat deuntje in mijn hoofd… (beluister het op Spotify). Dit was de laatste “Natuur voor Elkaar”, “CRO-AT”, RES W-Overijssel, “SWB”, “Ruimte voor de Vecht”, “PPLG Salland”, “NME Overleg” etc. Een lange lijst overleggen trekken voorbij, allemaal de laatste X.  Vandaag nog 3 bestuurlijke tafels en dan is het afgelopen.

 

Afscheid nemen is voor mij niet het meest makkelijke proces. Als ik iemand moet uitzwaaien op het station vind ik wachten tot de trein weggaat een crime, liever vlug een knuffel en weer door. Veel van de opgaven waar we mee bezig zijn vragen ook om afscheid nemen, of in elk geval minderen: minder vlees, minder vliegen, minder …. Geen wonder dat mensen in de weerstand gaan. Het gaat erom dat we ook een hoopvol toekomstperspectief hebben. De laatste tijd ben ik onder andere met Tim van Hattum bezig geweest met een groeifondsaanvraag voor natuurlijke oplossingen voor de opgaven van deze tijd rond biodiversiteit en klimaat.

 

In het minisymposium heb ik vooral een pleidooi gehouden voor dialoog. Ik denk dat daarnaast een hoopvol toekomstperspectief essentieel is en daar hoop ik ook in mijn volgende functie in bij te dragen.

 

Parafraserend op de tekst van De laatste X: dit was mijn laatste, al doet het zeer, ik schrijf geen blog meer.

 

Bedankt allemaal voor de samenwerking en hopelijk tot ziens!