In beweging

januari 24, 2022

In beweging

Elk jaar in januari maken we een analyse van onze maatschappelijke impact. We kijken bijvoorbeeld naar het aantal burgerinitiatieven dat we een stapje verder hebben geholpen. Dit jaar geeft deze analyse me extra energie en dat heb ik, en waarschijnlijk vele anderen met mij, zeker nodig. Buiten is het grijs, ik zit opnieuw in quarantaine en in ons huis lopen 2 pubers rond die het ook even niet weten.

Als een klein zonnestraaltje piept door de grijze wolken een beweging die zich niet laat stoppen. Allemaal bewoners van Overijssel die bezig zijn om het anders te doen. Die op hun eigen manier omgaan met voedsel, energie of het realiseren van groen. Niet zozeer omdat de overheid dat zegt, maar vooral omdat ze dat zelf willen. Zo zijn we allemaal in beweging. In de analyse van onze impact maken we deze beweging zichtbaar door getalletjes, maar daar gaat het natuurlijk eigenlijk niet om. Het gaat om de energie die deze initiatieven teweegbrengen en de bijdrage zij leveren aan duurzamer, groener en mooier Overijssel.

Uit fascinatie voor de beweging en oogst van onze meedenkmails ben ik vorig jaar begonnen een boek te schrijven over deze beweging. Dat deed ik samen met Thomas van Slobbe. Dit boek is nu in voorverkoop te bestellen en ook dat brengt een glimlach op mijn gezicht. Nieuwsgierig naar onze overdenkingen? Bestel alvast in de voorverkoop via info@natuurenmilieuoverijssel.nl