Zwolle pakt uit tijdens Nacht van de Vleermuis met Nachtdieren.

augustus 5, 2021

Zwolle pakt uit tijdens Nacht van de Vleermuis met Nachtdieren

Zaterdag 28 augustus is de ‘Nacht van de Vleermuis’. Samen met de Zoogdiervereniging, KNNV/IVN, Natuur en Milieu Overijssel en de Nachtburgemeester organiseert Buur Natuur een belevingsroute door Zwolle: een stadssafari. Vanaf de Thorbeckegracht tot in het Park de Wezenlanden. Vanaf schemering tot in de nacht.

Op verschillende plekken valt veel te ontdekken. Er is een divers programma met o.a. een chillout met silent disco waar je muziek met vleermuisgeluiden hoort, een begeleide toer met vleermuiskenners en warmtebeeldcamera’s en kun je op verschillende plekken nachtvlinders tegenkomen. Komende weken wordt meer bekend over wat er allemaal te doen is, maar dat het leuk én leerzaam is om je stad zo beter te leren kennen, is wel zeker.

Buur Natuur vraagt met dit initiatief aandacht voor het Zwolse nachtleven, die sterk onder druk staat. Zowel de natuur en cultuur. Lokale groene clubs en culturele initiatiefnemers hebben de handen ineen geslagen om samen iets te organiseren wat in deze tijden doorgang kan vinden. Dit is een corona-proof initiatief geworden, waarbij de bezoekers de belevingsroute en -plekken op gepaste afstand en in de open lucht kunnen meemaken.

Wil je mee op nachtelijk avontuur? Meld je dan aan via onderstaande button. De vertrektijden zijn 20.30 – 22.00 – 23.30 uur vanaf het kantoor van Natuur en Milieu Overijssel aan de Assendorperdijk 3.

Ik ga het nachtelijke avontuur aan!

Meer informatie over het programma en het initiatief volgt.

 

Meer weten over deze activiteit?