Webinar Natuurinclusieve Landbouw: wat levert het op voor jouw bedrijf?

juni 9, 2020

Webinar Natuurinclusieve Landbouw: wat levert het op voor jouw bedrijf?

Sta jij op het punt de omslag te maken naar Natuurinclusieve landbouw of wil je weten wat deze vorm van duurzame landbouw voor jouw bedrijf kan betekenen? Natuur en Milieufederatie Noord-Holland organiseert op donderdag 25 juni van 19.30 tot 21.00 uur een online Webinar voor boeren die hierover meer kennis willen opdoen en zich willen laten inspireren. Tijdens deze bijeenkomst laten we boeren aan het woord die Natuurinclusieve landbouw in de praktijk toepassen en bespreken we wat dit voor hun landbouwbedrijf heeft opgeleverd. Hoe ervaren zij het en wat kan jou hierbij helpen? Benieuwd naar wat het jou kan brengen?

Meld je aan

Programma

  • 19.30 uur: Opening Sijas Akkerman, directeur Natuur en Milieufederatie Noord-Holland
  • 19.35 uur: Alex Datema van BoerenNatuur: Waarom is Natuurinclusieve landbouw zo belangrijk voor de agrarische sector. Wat is er nodig om de omslag van intensief naar een duurzame vorm van landbouw te kunnen maken? Ook benoemt hij enkele praktijkvoorbeelden.
  • 19.55 uur: Melkveehouder Jan Out uit de Purmer: Welke invloed hebben zijn toegepaste Natuurinclusieve maatregelen op zijn landbouwbedrijf. En wat betekent dit voor zijn koeien en bodem?
  • 20.20 uur: Judith Westerink, senior onderzoeker aan de Universiteit in Wageningen: Wat is het belang van onderzoek op het gebied van duurzame landbouwvormen en wat leveren deze onderzoeken op?
  • 20.45 uur: Sijas Akkerman: Waar staan we met Natuurinclusieve landbouw en wat is nodig om dit verder te brengen.

Na elke presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen. Aan het einde van de Webinar worden concrete acties en tips benoemd die jou helpen bij verdere stappen naar Natuurinclusieve landbouw.

Ben je er ook bij? Aanmelden kan hier! Na aanmelding ontvang je in de loop naar 25 juni een Zoomlink en het volledige programma

Ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen?

Laat je dan inspireren door de website www.landbouwmetnatuur.nl. Op dit kennisplatform staan praktijkvoorbeelden en natuurinclusieve maatregelen die jou vooruit helpen.

Foto header: WUR Wageningen open teelt

Meer weten?

Profiel Ruud Pleune

Ruud Pleune

Projectleider Natuur, Landschap & Landbouw